Onze dirigenten

Harmonieorkest Marc Dufour
Opleidingsharmonie Marly Sengers
   
Malletgroep Marc Dufour
   
Blaaskapel de Bloaskaken Dirk Keijzers

 

Harmonieorkest - Marc Dufour

Marc Dufour is geboren en getogen in Oostende aan de Belgische kust. Hij begon daar zijn muziekstudies aan het Stedelijk Muziekconservatorium en behaalde er in 1988 de Regeringsmedaille voor slagwerk. Van 1988 tot 1996 studeerde Marc aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij een eerste prijs notenleer, een eerste prijs slagwerk en in 1996 het diploma Master in Music en een specialisatiegraad slagwerk behaalde. In datzelfde jaar werd hij ook laureaat van de gerenommeerde Belgische wedstrijd Tenuto.

Ondertussen was Marc sinds 1993 verbonden als slagwerker bij de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en werkte hij tot in 2013 als freelance slagwerker bij het huidige Antwerp Symphony Orchestra, het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen en tal van andere Belgische orkesten en ensembles.
Sinds 2014 is Marc docent slagwerk aan de Academie Merksem (BE), Muziekschool Grensland (NL/BE) en de bij ons zo bekende slagwerkschool Rhythm Impact (NL). Naast actief musiceren is Marc sinds 2001 dirigent van diverse orkesten in België en Nederland. Van 2016 tot 2018 volgde hij nog de master-na-masteropleiding hafabra-directie aan de Academy of Music and Performing Arts te Tilburg. Momenteel is Marc dirigent van de Koninklijke Harmonie St.-Odrada uit Mol-Millegem (BE), het slagwerkensemble van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel (BE) en onze eigen Malletgroep van Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel.
 
Van januari t/m juni 2023 heeft Marc de rol van interim-dirigent van ons Harmonieorkest op zich genomen. Onder zijn leiding voerde hij met het orkest het prachtige Koningsconcert 2023 en het concert voor de Ondernemersavond van de Lionsclub Son en Breugel uit.
 
 

Opleidingsharmonie - Marly Sengers

Marly Sengers (1993) staat sinds november 2020 voor onze Opleidingsharmonie. Ze speelt zelf al ruim 20 jaar dwarsfluit en heeft haar vaardigheden sindsdien ook uitgebreid op piccolo en altfluit. Na haar studie Algemene Cultuurwetenschappen in Tilburg verhuisde ze naar Leuven in België om daar een master Cultural Studies en master Musicology te behalen. In haar studententijd werkte ze bij de muziekbibliotheek voor muziek na 1950 (MATRIX). Marly werkt als programmamaker en teamleider bij Bibliotheek De Kempen.

In haar vrije tijd verzorgt Marly muziekgeschiedeniscolleges en dirigeert ze (naast onze Opleidingsharmonie) ook nog het Opleidingsorkest JooP van de Boxtel's Harmonie. Verder is ze actief in de commissie Blaasmuziek van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen en volgt ze directielessen bij Alex Schillings. 

 

 

Malletgroep - Marc Dufour

Zie boven

 

Informatie bijgewerkt t/m 26-06-2023