De Samenspeelgroep, samen leuk muziek maken

Je vind muziek maken tof, hebt al een tijdje les op je instrument en bent thuis ook lekker aan de gang. En eigenlijk wil je nog meer uit je hobby halen. Dat kan bij PHEV nu door mee te spelen met de Samenspeelgroep. Eerder dit jaar nam Marly Sengers, dirigent van onze Opleidingsharmonie hiervoor het initiatief. "Wat zou het mooi zijn als we onze leerlingen al snel laten ervaren hoe leuk het is om ook samen muziek te maken. Ieder op zijn of haar instrument, ieder op eigen niveau". Samen met Marinka van der Zanden, onze coördinator Opleidingen, werkte ze dit uit en is de Samenspeelgroep geboren. Niet als orkest met vaste samenstelling, maar als een clubje leerling muzikanten die meer willen dan alleen de muzieklessen.

En samen muziek maken omdat het leuk is, dat is precies wat dit clubje gaat doen. Voor de aftrap op donderdag 12 oktober meldden vijf jonge leerling muzikanten zich aan op evenzoveel instrumenten. Prima om mee te beginnen en tegelijkertijd is er zeker ruimte voor nog meer enthousiaste deelnemers.

Voorlopig spelen ze samen om de twee weken op donderdagavond van 18.15 tot 18.45 in de Vestzaktheaterzaal van het Dommelhuis. Volg je al muziekles via PHEV bij onze partners 040Muziek of Rhythm Impact en heb je belangstelling? Meldt je dan aan bij Marinka van der Zanden via opleidingen@phev.nl en kijk wat mogelijk is. Ervaar het zelf hoe tof het is om samen met anderen muziek te maken.

 

 

Informatie bijgewerkt t/m 12-10-2023