8 oktober: Movies in concert

donderdag 21 september

Aanstaande 8 oktober geeft onze Opleidingsharmonie onder leiding van Marly Sengers een filmconcert voor alle leeftijden. De Opleidingsharmonie laat van zich zien en horen in dit prachtige concert met muziek uit speel- en tekenfilms van de jaren ‘70 tot nu. Naast muziek is er ook bijzonder beeldmateriaal te zien.

Dit wordt een fantastisch concert dat je niet wil missen. De Opleidingsharmonie wordt bij dit concert ondersteund door muzikanten van het Harmonieorkest van PHEV. Benieuwd welke soundtracks er gaan klinken en zin in een uur lekker ontspannen genieten? Kom het dan zeker mee beleven!

Marc Dufour aangenomen als dirigent Harmonieorkest

maandag 26 juni

Met ingang van 08 juni 2023 is Marc Dufour de vaste dirigent van ons Harmonieorkest. En daar zijn we enorm content mee.

Dit betekent dat de zoektocht naar een nieuwe dirigent ten einde is. Na eerdere gesprekken hebben in mei drie kandidaten, waaronder Marc, een eigen proefrepetitie uitgevoerd en na elke repetitie hebben de muzikanten hun bevindingen gedeeld met de sollicitatiecommissie. Na de laatste proefrepetitie hebben de muzikanten hun voorkeur kenbaar gemaakt. Deze was duidelijk, zo’n 90% gaf de voorkeur aan voor Marc en daarmee werd Marc aanbevolen aan het bestuur. De keuze was dan ook snel gemaakt. In een goed gesprek met Marc is de motivatie van de muzikanten gedeeld, zijn afspraken gemaakt en is al even vooruitgekeken naar de toekomst.

In zijn tijd als interim dirigent sinds januari van dit jaar heeft Marc zich prima gepresenteerd. Op een ontspannen manier heeft hij het orkest in korte tijd geleid naar en tijdens het Koningsconcert en inmiddels ook met het concert op de Ondernemersavond van de Lionsclub. We hebben er als bestuur alle vertrouwen in dat de muzikanten van het Harmonieorkest onder leiding van Marc op een geweldige manier hun muziekhobby kunnen uitoefenen. Ook zien we samen uit naar de verdere ontwikkeling en groei van het orkest.

Dank aan alle leden van de sollicitatiecommissie, die gezorgd hebben voor een zorgvuldige procedure en de vele moeite om tot de beste kandidaat te komen. Ook dank aan alle muzikanten voor hun betrokkenheid, feedback en geduld. 

Schoolpleinconcert Bloktempel

vrijdag 26 mei

Na het enorme succes van vorig jaar september bij de Stokland, voert de Opleidingsharmonie op donderdag 22 juni weer een Schoolpleinconcert uit. Ditmaal samen met de Bloktempel op hun schoolplein. Alle groepen krijgen vooraf lessen over wat een harmonie inhoudt, maken kennis met de instrumenten en repeteren voor een optreden met onze Opleidingsharmonie. Een prachtig initiatief voor samenwerking en meer muziek in het dorp. Iedereen is welkom, dus leuk als je er bij bent.

 

Koningsconcert 26 april

woensdag 26 april

We gaan er weer voor.

Voor alle info klik op de poster of scan de QR-code.

Op naar een vol Kerkplein op woensdag 26 april!

Vacature dirigent Harmonieorkest

26 januari 2023

Pro Honore et Virtute Son en Breugel zoekt dirigent

Na het vertrek van Johan Smeulders als dirigent afgelopen december, zijn we op zoek naar een opvolger. Gelukkig hebben we Marc Dufour bereid gevonden om als interim-dirigent het Harmonieorkest de komende periode onder zijn leiding klaar te stomen voor het komende Koningsnachtconcert. Inmiddels is de volgende vacature voor een nieuwe dirigent uitgezet:

Harmonie PHEV Son en Breugel is op zoek naar een nieuwe dirigent (m/v). Die met zijn of haar enthousiasme het orkest kan laten terug groeien naar het niveau van voor de coronapandemie (1e divisie).

De Harmonie is een van de orkesten van stichting PHEV die verder bestaat uit de Opleidingsharmonie, de Malletgroep en de Slagwerkgroep. De repetitieavond van het harmonie orkest is donderdagavond (20.00 -22.00). Het Harmonieorkest is een enthousiast orkest dat bestaat uit muzikanten van diverse leeftijden, niveau en muzikale voorkeur. Dit resulteert in concerten met een diversiteit in muziekstijlen, altijd goed bezocht door een trouw publiek.

Sinds 2022 heeft het orkest haar thuis gevonden in het gloednieuwe Dommelhuis in Son en Breugel. Repetities vinden plaats in de theaterzaal. Tot op heden waren alle concerten die het orkest in dit theater heeft uitgevoerd uitverkocht. Naast theaterconcerten worden er geregeld grote of kleine concerten in de buitenlucht gegeven, van een spectaculair koningsnacht concert op het plein tot een zomers klapstoelenconcert in de wijk.

Voor het orkest is het belangrijk dat een dirigent enthousiasme uitstraalt en oog heeft voor zowel de muzikale uitdaging van uitblinkers als het opdoen van ervaring door nieuwkomers, de gezelligheid en het sociale binden voor alle muzikanten. Daarnaast heeft het zeer de voorkeur dat een dirigent muzikaal artistiek gaten weet op te vullen door passages creatief te arrangeren in plaats van te steunen op invallers. Op dit moment werken we met een interim-dirigent toe naar een koningsnachtconcert. Proefrepetities zullen we daarom inplannen in mei.

Wat verwachten we van jou?
• Muzikanten uitdagen op en rekening houden met ieders niveau
• Balans houden tussen muzikale prestaties en speelplezier/gezelligheid
• Neemt initiatief (proactief) en komt met frisse ideeën voor concerten, muzikaal leider van heel PHEV
• Stelt samen met de muziekcommissie een aantrekkelijk muziekprogramma op
• Denkt mee over de ontwikkelingen binnen PHEV en heeft oog voor muzikanten in de opleiding 
• Communiceert duidelijk met leden, met optimisme en humor
• Je bent een benaderbaar verenigingsmens
• HAFA directie opleiding (bijna) afgerond

Ben jij de dirigent die wij zoeken?
Stuur je sollicitatie (motivatie en cv) uiterlijk 9 maart naar muziekcommissie@phev.nl.  Meer informatie over PHEV is te vinden op www.phev.nl. Eventuele vragen kunnen via het bovenstaande e-mail adres gesteld worden. Houdt alvast rekening met gesprekken in de periode eind maart en april en proefdirecties in mei.

in memoriam Nell van Doleweerd

2 januari 2023

In Memoriam Nell van Doleweerd

Voormalig voorzitter Harmonie Pro Honore et Virtute

 

Eind vorige week bereikte ons het trieste nieuws dat Nell van Doleweerd is overleden. Gedurende haar leven was Nell zeer actief in ons dorp. Zo was Nell wethouder en onder meer actief in het carnavalsleven. In de politiek bleef Nell trouw aan Dorpsvisie, met zelfs een plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Gemeenteraad 2022.

Harmonie Pro Honore et Virtute kent Nell vooral als voorzitter, een functie die ze tot 2007 enkele jaren heeft bekleed. In die tijd nog met het Vestzaktheater en de Harmonie gezamenlijk als stichting onder één bestuur. Ook na haar periode als voorzitter is Nell altijd betrokken gebleven bij de Harmonie en zagen we haar regelmatig als enthousiaste bezoeker van onze concerten, of tijdens de repetities in het Vestzaktheater. Als trouwe “Vriendin van de Harmonie” was ze altijd bij de Grand-Merci concerten.

In 2017 was Nell een van de dirigenten tijdens het Maestro-concert . Als voormalig voorzitter had Nell wel een idee hoe lastig het is om als dirigent voor een groot orkest te staan. Vandaar dat ze ook wat bedenktijd nodig had toen haar de vraag werd gesteld of zij een van de zes Maestro’s zou willen zijn. Nell vertelde: “Ik dacht bij mezelf, waarom komen ze nu bij mij terecht? Maar ik draag de harmonie een heel warm hart toe. Ik denk dat we als dorp trots mogen zijn op zo’n geweldig orkest, dus vandaar dat ik toch volmondig ja heb gezegd op dit verzoek. Ik vind het heel spannend, maar ik hoop dat ik me er met hulp van het orkest goed doorheen sla.”

Nell deed het geweldig en met geheel haar eigen stijl dirigeerde ze “Morgenstimmung” uit de Peer Gynt suite van Edvard Grieg en het overbekende “You’ll never walk alone”. Zichtbaar genoot Nell van haar momenten als Maestro op de bok en ook het publiek was lovend over haar optreden.

Met Nell verliezen we een zeer betrokken PHEV’er en trouwe fan van de Harmonie. We gaan haar missen.

Onze gedachten zijn bij haar familie en dierbaren.Wij wensen hen heel veel kracht met dit verlies.

 

Muzikanten, vrijwilligers en bestuur van Harmonie Pro Honore et Virtute

 

 

Christmas in Harmony

8 december 2022

Op 16 december een sfeervol gezamenlijk concert van onze Opleidingsharmonie en de Malletgroep in de kerk in Breugel.

Na hun geweldige afzonderlijke optredens op het schoolplein bij de Stoklandschool in september en tijdens het weekend van het "Grand Merci" en het Dorpsconcert eind november, nu samen in een prachtig concert. Kom in harmonie genieten van deze 2 orkesten die u met hun muziek al helemaal in de kerstsfeer brengen. We zien u graag allen op 16 december.

 

Dorpsconcert 2022

26 november 2022

Na de spetterende opening van het Dommelhuis in juli met de voorstelling "He Goade mee" en het imponerende bevrijdingsconcert "Remember September", brengen wij dit najaar een concert met geheel nieuw programma van het Harmonieorkest o.l.v. dirigent Johan Smeulders in de Vestzak theaterzaal. De avond wordt geopend door een optreden van de Opleidingsharmonie met dirigent Marly Sengers op de bok.

Voldoende elementen om er weer een prachtige muzikale avond van te maken. We zien u allen graag in het Dommelhuis!

 

 

Toegang is alleen mogelijk met vooraf bestelde toegangskaarten via de website van het Vestzakthater via de link of het scannen van de QR-code op de flyer.

Het aantal kaarten is beperkt, dus bestel snel want vol=vol.

Relatieconcert Grand Merci

25 november 2022

Een exclusief besloten concert voor de "Vrienden van de Harmonie" en de relaties van Harmonie Pro Honore et Virtute.

Tijdens dit concert danken wij onze Vrienden en zetten we tevens onze jubillarissen en vertrekkende functionarissen muzikaal in het zonnetje.

 

 

Vrienden worden voor dit concert uitgenodigd. In de uitnodiging worden aanwijzingen met betrekking tot het bestellen van (gratis) kaarten op de website van het Vestzaktheater verstrekt. Bestelling van kaarten gaat uitsluitend met het wachtwoord in de uitnodiging.

 

Ereleden en Relaties zijn seperaat uitgenodigd en kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 6 november via de mail voorzittter@phev.nl. 

Pages