Sonore

Seniorenorkest Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een van de muziekgezelschappen van Harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels het 25 jarig bestaansjubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van circa 25 muzikanten met als dirigent de heer Tini van Dommelen. Tini heeft begin 2019 het stokje van Harrie Scheutjens (meer dan 25 jaar dirigent en erelid van Pro Honore sinds december 2016) overgenomen.

De orkestleden komen wekelijks op woensdagochtend bij elkaar om gezellig en serieus muziek te maken. De repetitie, die wordt gehouden in de repetitieruimte van café-restaurant De Zwaan, Markt 9 te Son, begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur.

Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling van muzikanten, waarbij het centraal staat dat een gevarieerd programma van muziekgenres gespeeld kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka’s, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers.

Naast de wekelijkse repetities verzorgt Sonore met enige regelmaat optredens, zo om en nabij de 20 concerten per jaar. Vaak beginnend met een Nieuwjaarsconcert en afsluitend met een Kerstconcert. In de tussenliggende periode staan op het programma diverse optredens gepland in verzorgingstehuizen in de regio, maar bijvoorbeeld ook o.a. in de muziekkiosk Carat in Helmond, de muziektuin te Beek en Donk en tijdens de Seniorenexpo in Veldhoven.

Het bestuur van het seniorenorkest Sonore Son en Breugel wordt gevormd door de heer Jan van de Wiel als voorzitter, de heer Gerard van den Elsen als secretaris en waarnemend penningmeester en de leden mevrouw Tilly Kusters, de heer Ton Mak en mevrouw Eveline van Eijk-Luyendijk

Het seniorenorkest en haar leden voelen zich na 25 jaar nog steeds jong, hoewel de gemiddelde leeftijd van de hechte en bevriende club muzikanten inmiddels de 70 jaar ruim gepasseerd is. Om met elkaar gezellig en vooral ook goed muziek te kunnen blijven maken, is verjonging binnen het orkest daarom wenselijk.

Mocht u interesse hebben èn graag met en bij Sonore muziek willen maken, dan kunt u contact zoeken via de secretaris, telefonisch bereikbaar op 0499 - 475005 of per e-mail: sonore@ziggo.nl

U bent altijd van harte welkom tijdens de optredens van Sonore. Hopelijk tot snel!

 

 

Informatie bijgewerkt t/m 11-10-2019