Op welke instrumenten kun je dan les volgen?

Hieronder zie je op welke instrumenten het mogelijk is om binnen Pro Honore lessen te volgen:

 

Blaasinstrumenten

De veelzijdigheid van instrumenten in een orkest is enorm. Op de volgende instrumenten kun je starten met je muziekopleiding: trompet, trombone, klarinet, hoorn, euphonium/bariton, hobo, bas, dwarsfluit en saxofoon. Voor bepaalde instrumenten kan op het moment van aanmelding een wachtlijst zijn ontstaan. Informeer daarom altijd naar de mogelijkheden die er zijn op het moment dat jij je aanmeldt.

De meeste instrumenten kun je in bruikleen krijgen van de Harmonie. Ook dat scheelt enorm in de kosten. Natuurlijk mag je je eigen instrument aanschaffen, maar dat hoeft dus niet direct als je begint met lessen.

 

Slagwerk

De slagwerkopleiding is in nauwe samenwerking met Rhythm Impact uit Berlicum ontwikkeld. Gedurende de opleiding hanteren we dezelfde methodiek, zodat leerlingen weten waar ze aan toe zijn. Rhythm Impact levert ook de docenten voor onze slagwerklessen. De lesprogramma's voor diverse vormen van slagwerk worden vakkundig gedoceerd vanuit De Boerderij in Breugel en het Vestzaktheater in Son. Het professionele instrumentarium bestaat uit 2 speelklare drumsets, diverse percussie-instrumenten, djembés en ook klassiek slagwerk zoals marimba's, vibrafoon en xylofoon. De lessen bieden we aan op alle niveaus: van hobby en ontspanning tot voorbereiding op het conservatorium.

De opleiding kent een algemene basis tot en met het A-niveau. In het vervolg op dit basisniveau bieden we in overleg met de leerling een passende mix van ritmische en melodische muziek aan. In de slagwerkorkesten geven we in groepsverband uitvoeringen die aansluiten bij de lessen. De dirigenten van de diverse orkesten zijn afkomstig van Rhythm Impact en de Harmonie zelf. Onze slagwerkleerlingen kunnen op een later moment kiezen voor de:

  • HaFaBra richting. Denk hierbij aan de kleine trom, timpani (pauken), melodisch slagwerk (marimba, xylofoon, vibrafoon) en multipercussion.  Of de
  • Drums richting. Hierbij zal aandacht zijn voor elke gewenste stijl zoals pop, rock, latin of jazz - maar ook lezen, interpretatie, techniekstudie, ritmische oefeningen en improvisatie.

Met een keuze voor de slagwerkopleiding van Harmonie Pro Honore et Virtute in combinatie met Rhythm Impact kies je voor een persoonlijke benadering die het beste uit de leerling haalt. Wij heten je van harte welkom en voor informatie kun je contact opnemen met Freddie Louwers, hoofd opleidingen binnen de Harmonie. Stuur een mail naar opleidingen@phev.nl

 

Informatie bijgewerkt t/m 16-09-2018