Zalige Kerst en een Feestelijk 2012

26 december 2011

Aan het eind van 2011 is er na een druk jaar even sprake van rust, zeg maar 'stilte voor de muzikale storm' die komen gaat in 2012. Terugblikkend op 2011 kunnen we vaststellen dat het een jaar van verandering en vooruitgang is geweest. Verandering omdat er zoveel zaken veranderd zijn binnen de harmonie dat ik niet eens een poging ga doen om ze hier te vermelden. Het zijn veranderingen die gericht zijn op één doel: de muziek teruggeven aan de muzikanten. En daar hoort ook verantwoordelijkheid bij. Rechten en plichten gaan immers hand in hand. Het bestuur concludeert hoopvol dat de medewerking van de muzikanten uit alle hoeken en gaten van PHEV komt. En komend jaar gaan we op deze voet verder. De grote betrokkenheid is meteen ook een belangrijk deel van de vooruitgang die geboekt is. We kijken met deze talentvolle en gemotiveerde groep muzikanten vooruit en we laten het verleden waar het thuishoort: achter ons. Maar niet zonder nog even fijntjes en trots te vermelden dat we op 26 november de promotie naar de eerste divisie binnengehaald hebben. En dat we in 2012 ons honderdjarig jubileum vieren natuurlijk.

De vooruitgang zal ook in 2012 voortgezet worden. We gaan ons presenteren in fonkelnieuwe uniformen en we gaan ons tonen met speciale banieren in het dorp. We willen ons presenteren als een honderdjarige die fit en bij de tijd is. En dat feest vieren we met alle inwoners van het dorp. Met de genodigden in het Jubileumconcert in het Vestzak theater, met honderdjarigen in de Paasmis, met de jeugd in de jeugdproms 'Music in Blue', met de eigen muzikanten in het PHEV-feest, met de sponsoren en Vrienden in het Très Grand Merci en tot slot met de inwoners in de Proms 'Dance and Music Night' in januari 2013 (!). Een vol programma wat in werkelijkheid nog veel voller is want we hebben een waslijst aan serenades en o.a. een speciaal concert voor de ouderen in Berkenstaete. Harmonie Pro Honore et Virtute (voor Eer en Deugd) wil "gezien en gehoord" worden.

Een harmonie maakt deel uit van de basiselementen van een gemeenschap. Een dorp zonder harmonie is geen dorp en een harmonie zonder dorp is geen harmonie. We kunnen niet zonder elkaar. Het bestuur wenst daarom alle muzikanten én inwoners en volgers van PHEV een Zalige Kerst toe en een Feestelijk 2012. Vier 2012 met ons mee!

Henk Hulsen