Weer een schitterend muziekweekend voor de Opleidingsharmonie

23 september 2018

 

De Opleidingsharmonie sluit geslaagd muziekweekend af met groots concert

Zet drie muziekgezelschappen bij elkaar, laat ze een weekend repeteren, voeg daar spelactiviteiten en gezelligheid aan toe en je krijgt een fantastisch concert als eindresultaat. Dat was het recept van het muziekweekend van de opleidingsorkesten van Pro Honore Et Virtute, het Gerwens Muziekkorps en Sint Caecilia uit Lieshout. Voor de vierde keer organiseerden deze clubs samen een muziekweekend, met op zondag 23 september de afsluiting in de vorm van een concert in het Vestzaktheater. En muziek verbroedert, dat bleek maar weer tijdens het weekend. De aftrap van het weekend vond plaats in Gerwen, waar op zaterdag de jonge muzikanten hard repeteerden aan maar liefst zeven muziekstukken, zowel als geheel orkest als in groepen. 

Naast muziek stond het weekend ook weer vol van gezellige activiteiten met elkaar. Op de zaterdag middag was de spanning te snijden met een levend Cluedo. Wie heeft de bekende Nederlander vermoord? Welke muzikant was de dader en met welk muziekinstrument werd de moord gepleegd? In groepjes werden de muzikale aanwijzingen zo in heel Gerwen bijeengesprokkeld. Na de frietjes en een repetitie vroeg op de avond, sloten de deelnemers de zaterdag af met een spannende pubquiz. Ook een ware krachtmeting waarbij kennis, snelheid en vooral veel lol de doorslag gaven. 

De zondag vond plaats in Son en startte met een ochtendrepetitie. Na de gezamenlijke lunch werd alles in gereedheid gebracht voor het concert en stroomden de ouders, opa’s en oma’s en belangstellenden binnen om het resultaat van een weekend repeteren te beluisteren. Op het programma stonden nummers als Thriller, Writing’s on the wall en The bare necessities, bekend uit Jungle Book. De dirigenten Angelo Mariman, die voor Gerwen en Lieshout staat, en Ralph Brummans, sinds augustus dirigent in Son en Breugel, stuwden de muzikanten naar een ontzettend hoog niveau. Erg knap voor de veelal jeugdige muzikanten om in zo’n korte tijd zo’n resultaat neer te zetten. Het concert werd afgesloten met twee keer een toegift, zodat beide dirigenten nogmaals het welverdiende applaus in ontvangst konden nemen. Een mooi einde van een zeer geslaagd weekend. Leuk en leerzaam, waar de jeugd van deze drie verenigingen nog vaak met veel plezier aan terug zal denken. Of zoals een van de jongen muzikanten het zelf verwoordde: “Ik zit nog niet zo heel lang in het orkest, maar het is gaaf dat ik nu al mag meespelen. Maar bij ons is het niet alleen muziek maken, het is ook heel gezellig. Ik heb het top gehad en kijk nu al uit naar het muziekweekend volgend jaar.

Wil jij als muzikant ook bij het volgende muziekweekend meedoen? Kijk dan op www.phev.nl, of stuur een mail naar: opleidingen@phev.nlJe bent van harte welkom om kennis te maken en te ervaren hoe geweldig het is om samen in een gezellige club muziek te maken.