Vacature dirigent Harmonieorkest

26 januari 2023

Pro Honore et Virtute Son en Breugel zoekt dirigent

Na het vertrek van Johan Smeulders als dirigent afgelopen december, zijn we op zoek naar een opvolger. Gelukkig hebben we Marc Dufour bereid gevonden om als interim-dirigent het Harmonieorkest de komende periode onder zijn leiding klaar te stomen voor het komende Koningsnachtconcert. Inmiddels is de volgende vacature voor een nieuwe dirigent uitgezet:

Harmonie PHEV Son en Breugel is op zoek naar een nieuwe dirigent (m/v). Die met zijn of haar enthousiasme het orkest kan laten terug groeien naar het niveau van voor de coronapandemie (1e divisie).

De Harmonie is een van de orkesten van stichting PHEV die verder bestaat uit de Opleidingsharmonie, de Malletgroep en de Slagwerkgroep. De repetitieavond van het harmonie orkest is donderdagavond (20.00 -22.00). Het Harmonieorkest is een enthousiast orkest dat bestaat uit muzikanten van diverse leeftijden, niveau en muzikale voorkeur. Dit resulteert in concerten met een diversiteit in muziekstijlen, altijd goed bezocht door een trouw publiek.

Sinds 2022 heeft het orkest haar thuis gevonden in het gloednieuwe Dommelhuis in Son en Breugel. Repetities vinden plaats in de theaterzaal. Tot op heden waren alle concerten die het orkest in dit theater heeft uitgevoerd uitverkocht. Naast theaterconcerten worden er geregeld grote of kleine concerten in de buitenlucht gegeven, van een spectaculair koningsnacht concert op het plein tot een zomers klapstoelenconcert in de wijk.

Voor het orkest is het belangrijk dat een dirigent enthousiasme uitstraalt en oog heeft voor zowel de muzikale uitdaging van uitblinkers als het opdoen van ervaring door nieuwkomers, de gezelligheid en het sociale binden voor alle muzikanten. Daarnaast heeft het zeer de voorkeur dat een dirigent muzikaal artistiek gaten weet op te vullen door passages creatief te arrangeren in plaats van te steunen op invallers. Op dit moment werken we met een interim-dirigent toe naar een koningsnachtconcert. Proefrepetities zullen we daarom inplannen in mei.

Wat verwachten we van jou?
• Muzikanten uitdagen op en rekening houden met ieders niveau
• Balans houden tussen muzikale prestaties en speelplezier/gezelligheid
• Neemt initiatief (proactief) en komt met frisse ideeën voor concerten, muzikaal leider van heel PHEV
• Stelt samen met de muziekcommissie een aantrekkelijk muziekprogramma op
• Denkt mee over de ontwikkelingen binnen PHEV en heeft oog voor muzikanten in de opleiding 
• Communiceert duidelijk met leden, met optimisme en humor
• Je bent een benaderbaar verenigingsmens
• HAFA directie opleiding (bijna) afgerond

Ben jij de dirigent die wij zoeken?
Stuur je sollicitatie (motivatie en cv) uiterlijk 9 maart naar muziekcommissie@phev.nl.  Meer informatie over PHEV is te vinden op www.phev.nl. Eventuele vragen kunnen via het bovenstaande e-mail adres gesteld worden. Houdt alvast rekening met gesprekken in de periode eind maart en april en proefdirecties in mei.