Strijd tussen de zon en de muziek

2 oktober 2011

De muziek wint

Onder het toeziend `oog` van vrouwe Justitia in de Hogeschool te Tilburg repeteerde afgelopen zaterdag 1 oktober de harmonie `Pro Honore et Virtute`als voorbereiding op het concours in Veldhoven. Ondanks de verleidelijke zon werd er toch volop gerepeteerd. De lokalen van de hogeschool waren zeer geschikt voor de verschillende secties van de harmonie om hun muziekpartijen onder begeleiding van professionals in te studeren.

Tijdens de uitstekend verzorgde lunch konden de muziekanten even genieten van de zon om vervolgens weer keihard (werken) aan de slag te gaan. Rond half 4 kwamen al de secties bijeen om het geleerde samen ten gehore te brengen. De resultaten van de dag waren zeker hoorbaar.

De harmonie maakte gebruik van al de faciliteiten die een hogeschool te bieden heeft en eindigden dan ook in de collegezaal van de school. Voor sommige waren het herinneringen en voor anderen een nieuwe ervaring om in een collegezaal te zitten.

Na wat formaliteiten werd er een film getoond die door een paar leden van de harmonie is gemaakt met een van de concoursstukken als onderwerp. Dezelfde leden, die samen met de dirigent een rol speelde in de film, hadden de film werkelijk verbluffend leuk en humoristisch gespeeld en professioneel gemonteerd.

Een fantastische afsluiting van een fantastische dag. Vrouwe Justitia heeft niets gezien maar alles gehoord en bij het weggaan heeft ze vast gedacht dat met goed spelen op het concours de waarheid wint.

Riny van Abel

Communicatiemanager PHEV