Slagwerkers van Pro Honore wederom in de prijzen op solistenconcours

27 maart 2018

Geef ze een marimba en stokken en ze zijn niet meer te stoppen. Vorig jaar behaalde 2 jonge slagwerkers van het Harmonieorkest van Pro honore, Wouter Vogels en Ewoud Meertens tijdens een prima concours in de vierde divisie al hoge cijfers. Afgelopen zondag 25 maart bespeelden ze in de tweede divisie (2 stappen hoger!) wederom schitterend de marimba op het solistenconcours voor blazers en slagwerkers van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Sambeek.

Ewoud behaalde met 85 punten een eerste prijs. Wouter behaalde met maar liefst 88 punten niet alleen een eerste prijs, maar ook de hoogste score van alle deelnemers. Voor beide leerlingen van slagwerkdocent Patrick van den Heuvel betekende dit bovendien directe plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen op 16 juni in Berlicum. Met zo’n hoge score sla je de Brabantse kampioenschappen gewoon over!

Harmonie Pro Honore is enorm trots op deze jonge talenten, die aantonen dat hard oefenen op je muziekinstrument prima samen gaat met plezier maken en optreden voor publiek en jury.

Wouter en Ewoud, van harte en beiden heel veel succes op het NK.