Nieuwe uniformen voor 100-jarige Harmonie

18 januari 2012

Op 21 januari a.s. presenteert harmonie Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel zich tijdens de Jubileum Show voor het eerst in haar nieuwe uniformen. Met deze aanschaf worden de huidige ca 30-jaar oude uniformen vervangen. Met de vervanging is een bedrag van ca €45.000 euro gemoeid. De uniformen zullen naar verwachting 20 jaar meegaan en zijn een geschenk van ondernemers die hiermee hun betrokkenheid met Son en Breugel willen tonen. Nico Witlox (directeur van Decor Son) heeft maandenlang gewerkt om een groep van 13 ondernemers uit Son te verzamelen. Ze noemen zich 'Bedrijfsvrienden voor Son en Breugel". Deze ondernemers uit Ekkersrijt en omgeving maakten hun besluit op 6 december j.l. bekend aan voorzitter Henk Hulsen en penningmeester Rinus Verhagen. Beide bestuursleden waren diep onder de indruk van dit prachtige jubileumgeschenk. Als tegenprestatie zal de harmonie serenades en andere muzikale optredens bij bedrijfsevenementen verzorgen voor de deelnemende ondernemingen.

<--break->

Nico Witlox benadrukte namens de aanwezige ondernemers het belang van een harmonie voor Son en Breugel én Ekkersrijt. Tevens wees hij op het gure ondernemingsklimaat waarin de ondernemers met hard werken de kost moeten verdienen. "Maar we willen het maatschappelijk belang daar niet de dupe van laten worden", zei Witlox. Hulsen en Witlox waren het erover eens dat Ekkersrijt en Son en Breugel veel voor elkaar kunnen betekenen. Dit was meteen het eerste maatschappelijke geschenk van de vers opgerichte "Bedrijfsvrienden voor Son en Breugel".

Son en Breugel kan trots zijn op zulke ondernemers.

Ook de lokale Lions hebben een duit in het zakje gedaan, evenals het Prins Bernhard Fonds en het VSB-fonds. De harmonie dankt hen alle voor hun gulle bijdragen.

De keuze van de uniformen is geregeld door een commissie van eigen muzikanten. Er is gekozen voor een donkerblauw pak met een fijn lichtblauw biesje op de pantalon. Dames en heren dragen eenzelfde donkerblauw gilet waardoor het orkest als een eenheid overkomt. De heren dragen een goud-zilveren stropdas op een wit overhemd en de dames een shawl met idem kleurstelling. Voor de percussiegroep en de opleidingsharmonie zijn vanwege het eeuwfeest lichtblauwe overhemden aangeschaft. Deze muziekgroepen beschikten nog niet over een eigen tenue.

De oude uniformen krijgen een mooie herbestemming. Ze worden tijdens de Jubileum Show in het Vestzak theater op ludieke wijze overgedragen aan vertegenwoordigers van muziekkorpsen uit Ghana. Ton Schepens, voormalig diaken in Son, heeft voor de contacten gezorgd en zal een korte lezing over Ghana houden. De damesshawls die bij de oude uniformen hoorden, zijn cadeau gedaan aan een muziekgezelschap in Eindhoven. De Jubileum Show is al weken uitverkocht.