Nico Jonker

29 januari 2014

Het bestuur laat met verdriet en in berusting weten dat Nico Jonker, een van onze muzikanten, op vrijdag 24 januari jl. is overleden. Het is met verdriet omdat we afscheid nemen van een trouwe muzikant die zijn best deed en op alle repetities aanwezig was en die zich geen muzikaal talent vond maar genoot om samen met jullie muziek te maken. En het is met berusting omdat ALS een slopende ziekte is waarvan de afloop vaststaat. Dat hij de rust mag vinden die hem zo gegund is na deze zware, slopende ziekte.

Het is bijna twee jaar geleden dat Nico de diagnose ALS kreeg voor de spierklachten waarvan hij als topfitte sporter last kreeg. Voor iemand die zo fit was, was het nauwelijks te geloven dat zijn lichaam hem in de steek liet. In april 2012 bleef opeens tijdens een bosloop één been stilstaan. Na de zomervakantie van dat jaar moest hij al met een rollator lopen en in januari 2013 volgde hij Harmony en Star in de rolstoel waar hij  nooit meer uit is gekomen. Beetje bij beetje gaven allerlei spieren het op en de laatste weken kon hij zijn hoofd niet meer overeind houden omdat zijn nekspieren niet meer luisterden naar de signalen uit zijn hersenen.

Het bericht van zijn overlijden, zaterdagmorgen kwam niet als een verrassing, want elke dag ging het iets slechter met hem. Het is spijtig dat Nico de geboorte van de tweeling-kleinkinderen niet meer heeft mogen meemaken. De familie heeft gevraagd om een van de laatste wensen van Nico te vervullen: het verzorgen van de uitvaartmis door de harmonie. Daarom doet het bestuur een beroep op alle orkestleden om deze wens waar te maken. We realiseren ons dat het om een doordeweekse werkdag of  studiedag gaat, maar we rekenen niettemin op een grote deelname. Op donderdag 30 januari a.s. wordt om 13.30 uur een woord-en-gebedsdienst gehouden in de St Petrus Banden kerk te Son  waarna de crematie plaatsvindt. 

Vanuit het bestuur zal door onze voorzitter tijdens de dienst een kort woordje worden gehouden, ter nagedachtenis aan Nico. Maaike Sanders zal zorgen voor een bloementoef bij de kist.

Het bestuur is dankbaar voor alles wat Nico voor de harmonie als trouw lid heeft betekend. Verder spreken we onze bewondering uit voor de vele medemuzikanten die Nico en zijn vrouw Marijke tijdens zijn ziekte hebben bijgestaan. Hartelijk dank daarvoor.

Het bestuur 

Bijlagen:

Voorkant rouwkaart - Achterkant rouwkaart