Malletgroep op weg naar concours in Middelrode

27 oktober 2019

Op zondag ochtend 27 oktober 2019 heeft de Malletgroep van Harmonie Pro Honore et Virtute een uitwisselingsconcert uitgevoerd in ‘De Moerkoal’, het plaatselijke gemeenschapshuis van het Brabantse Middelrode. De uitvoering is gegeven samen met malletgroep TOG uit Berlicum, ook onder leiding van Patrick van den Heuvel en Slagwerkgroep Excelsior uit Oploo onder leiding van Paul van Lokven. Het uitwisselingsconcert werd geopend door malletgroep TOG bestaande uit zes enthousiaste slagwerkers die in totaal drie nummers ten gehore brachten. Een prachtige opening van het concert, zeker aangezien dit het eerste optreden van deze jonge malletgroep was.

Na deze opening was het de beurt aan de Malletgroep van PHEV waarbij zij drie stukken van concoursniveau brachten. Een bewuste keuze van dirigent Patrick van den Heuvel “Zo ervaren de slagwerkers wat het instuderen en perfectioneren van muziekstukken voor een concours inhoudt”. Dit in verband met het plan van deze Malletgroep om in 2022 zelf op concours te gaan. Een ambitieus plan waar dus nu al hard en in groot vertrouwen aan gewerkt wordt. Bovendien gaan aanstaande 30 november twee slagwerkers van de Malletgroep op voor hun C-diploma Melodisch slagwerk. Voor dit examen hebben zij speciaal het stuk “Supermario” ingestudeerd, dat ze ter voorbereiding op het examen ook tijdens dit optreden met groot succes hebben laten horen. In hun deel van het concert opende de Malletgroep van PHEV met “Feniks Rising” met aansluitend “The Hobbit”. Na de verrassende slagwerkuitvoering van “Supermario”, gebracht door het slagwerkduo Ewoud Meertens en Wouter Vogels, sloot de Malletgroep af met de “Atlantis Saga”.

Na een korte pauze voor het ombouwen van het podium heeft de slagwerkgroep Excelsior het concert afgesloten. Excelsior bestaat uit een groep jonge slagwerkers die onder leiding van Paul van Lokven een aantal ritmische stukken hebben gebracht.

Ben je slagwerker of wil je een keer kennis maken met slagwerk? Kom gerust eens langs bij een repetitie van Harmonie Pro Honore et Virtute in het Vestzaktheater. De slagwerkers repeteren op vrijdagavond met eerst de jeugd van de twee percussiegroepen (van 18:00 tot 19:15 uur) en daarna de Malletgroep (van 19:30 tot 21:00 uur). We zien je dan graag en vertellen je alles over de mogelijkheden. Uiteraard kun je naast de repetities ook lessen volgen van gediplomeerde slagwerkdocenten. Kortom binnen de Harmonie van Son en Breugel is er volop keuze hoe en wanneer je wil kennis maken. Wil je meer weten, kijk dan op de website www.phev.nl of stuur een bericht naar opleidingen@phev.nl.