Harmonie promoveert naar 1e divisie

27 november 2011

     

 Op zaterdag 26 november jl. was onze eigen PHEV-harmonie als laatste aan de beurt op het concours in de Schalm in Veldhoven. Voor een volle zaal met veel toeschouwers uit Son en Breugel speelde het orkest onder leiding van dirigent Martien Maas het mooiste van allemaal. Het resultaat was een eerste prijs van 85,08 punten met promotie! Wat een fantastische start van het jubileumjaar 2012 voor stichting Pro Honore et Virtute (PHEV).

De afgelopen maanden heeft het orkest meerdere avonden per week gerepeteerd op de lastige maar mooie stukken Golden City (verplicht werk) en Fleodrodum (vrij werk). Maar soms krijg je niet wat je verdient, want met een jury weet je het maar nooit. Met deze ietwat onverwacht hoge uitslag werd de vieze nasmaak van een teleurstellende lage uitslag in het verleden weggespoeld. Deze jury heeft tenminste verstand van muziek zullen we maar zeggen. Een geƫmotioneerde voorzitter Hulsen en een heftig transpirerende dirigent Martien Maas vielen elkaar bij het horen van de uitslag spontaan in de armen. Het zou het begin vormen van vele felicitaties en een prachtig feestje in het Vestzak theater.

In het Vestzak theater werd nagepraat over het juryrapport en over deze promotie naar de eerste divisie. PHEV schrijft hiermee een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis. Deze geschiedenis is uitgebreid beschreven in de recente editie van HEEM. Alle leden van PHEV krijgen een gratis exemplaar aangeboden van het bestuur. Een wat grieperige burgemeester Gaillard loofde het optreden van de harmonie en wees op het belang van de harmonie voor het dorp. Voorzitter Hulsen bedankt iedereen die zo hard meegewerkt had aan dit resultaat maar benadrukte dat het vooral een 'prijs van ons eigen orkest' was. Aan het orkest waren bekende en bevriende muzikanten toegevoegd om een optimale bezetting te krijgen, maar alle solopartijen werden door eigen muzikanten gespeeld. En daarom werd terecht opgemerkt dat het een eigen verdienste was.

Met dit mooie resultaat heeft PHEV zichzelf een prachtig verjaardagsgeschenk gegeven voor het jubileumjaar 2012. Wij nodigen alle inwoners van Son en Breugel uit om dit eeuwfeest mee te vieren. Om iedereen op de hoogte te brengen van de activiteiten zal vanaf 1 december een mobiele reclamezuil op het kerkplein geparkeerd staan. Daarop staat een grote foto van het orkest te zien en op de achterkant staat het jaarprogramma. U bent van harte welkom!

Beluister de door de harmonie gespeelde stukken nog eens na