Grote opkomst bij sfeervolle receptie Pro Honore et Virtute

10 juni 2012

 

Het bestuur van PHEV had in diverse persberichten, via een grootse advertentie in Forum en persoonlijke uitnodigingen, het hele dorp uitgenodigd om het 100-jarige jubileum op 8 juni jl. mee te vieren in het Vestzaktheater.

Rond acht uur was het Vestzaktheater goed gevuld en stopte Wout Gelissen met zijn mooie pianospel. Daarna gingen de gordijnen van het podium open en werden alle bezoekers onthaald op een gezamenlijk optreden van de jongste en oudste muzikanten. Het Samenspeelorkest speelde samen met SONORE een viertal nummers waarbij de dirigenten Freddie Louwers en Harry Scheutjens elkaar afwisselden. Een fraai initiatief van de receptiecommissie (Marjorie de Pee, Regien van Beekveld, Marianne van 't Hof en Judith Bauwens) die een vlekkeloze avond hadden georganiseerd.

Burgemeester Gaillard was met het voltallige college aanwezig en sprak gloedvol over de grote waarde die de 'harmonie' gedurende zijn bestaan heeft gehad voor het dorp. Geen activiteit zonder muzikale begeleiding door Pro Honore et Virtute. Hij overhandigde een cheque aan voorzitter Hulsen en verraste daarna alle aanwezigen door een maquette te tonen van "Het Balkon op de Dommel". Dit onderkomen in park Vroonhoven zal worden gebouwd ter herinnering aan het 100-jarige bestaan van de harmonie. Ad Louwers, voorzitter van het bestuur van het Vestzaktheater sprak daarna lovende woorden over de lange en bijzondere band die Vestzaktheater en PHEV met elkaar delen. Hij bood aan om een van zalen om te dopen tot Harmoniezaal. Henny en Hans Merks onthulden even later het nieuwe zaalbord en daarna knipten Veerle Sanders en Wouter Vogels als jongste leden het lint door.

Tot slot nam voorzitter Hulsen nog kort het woord. Hij bedankte de vele Vrienden die jaarlijks bijdragen aan nieuwe instrumenten en de Bedrijfsvrienden uit Son en Breugel voor de fonkelnieuwe uniformen. Mooie dingen allemaal maar daarmee dwing je geen promotie af naar de eerste divisie. Echte kwaliteit wordt ontwikkeld door de dirigent Martien Maas met wie PHEV al ruim 20 jaar samenwerkt. Een kanjer! Hulsen bedankte alle voorgaande voorzitters en besturen voor hun belangeloze inzet voor de harmonie en vanzelfsprekend bedankte hij het huidige bestuur. Hij liet weten trots te zijn op de vele commissies en de actieve ondersteuning door de muzikanten. Tot slot nodigde hij de aanwezige kinderen uit om 100 ballonnen de lucht in te laten.  En daarna zorgden Rob des Bouvrie en Martien van Beekveld voor een subtiele muzikale achtergrond van een heel mooi feest. We kijken alweer vooruit naar het klapstoelenconcert in het Zand (14 juni) en het optreden op de kiosk (21 juni).

Ik wens iedereen nog een paar hele mooie optredens en daarna een welverdiende vakantie.

Henk Hulsen