Grand merci 2011: bedankt alle Vrienden!

12 oktober 2011

In een volle zaal van het Vestzaktheater hebben de Vrienden van de harmonie genoten van het optreden van het harmonieorkest. Het jaarlijkse Grand Merci is een speciale voorstelling om de Vrienden van de harmonie te bedanken voor hun (financiƫle) bijdragen. De financiƫle bijdrage wordt ingezet voor de aankoop en revisie van instrumenten of komt de opleiding ten goede. Voorzitter van de Vrienden, oud-notaris Gerrit van Poppel, sprak vol vuur over het belang van de Vrienden en deed een oproep nog meer Vrienden te werven. Hanna van de Hurk werd met een mooie bos bloemen bedankt voor haar jarenlange lidmaatschap.

De avond werd geopend door voorzitter Henk Hulsen die herhaaldelijk inspeelde op het naderende jubileum, het eeuwfeest in 2012. Na de pauze nam Hulsen de tijd om de twee broers Wilco en Leon Vogels feestelijk en humoristisch te eren met een oorkonde en een zilveren speld van de NVM. Beide broers zijn al 25 jaar trouw lid van de harmonie en zijn ook actief bij de Bloaskaken. Aan het eind van de avond wenste hij de harmonie onder leiding van dirigent Martien Maas veel succes toe bij het concours op 26 november as in Veldhoven. De bloemen en kussen werden uitgedeeld door eerste klarinettist Marjorie de Pee.

Het programma werd weer op vakkundige en soms onnavolgbare wijze gepresenteerd door harmonielid in hart en nierenTies van Gorp. Bovendien werden de Vrienden getrakteerd op een primeur: de concoursstukken die in november in de Schalm in Veldhoven gespeeld zullen gaan worden. Voor de eerste keer werd in een openbaar concert Golden City en Fleodrodum gespeeld. Het publiek was merkbaar onder de indruk van de stukken, maar Martien Maas is nog niet tevreden. "Er moet de komende weken nog hard gewerkt worden om het nog beter te laten klinken", zei hij streng. Wilt u ook aanwezig zijn bij het concours, kijk dan op de site voor meer informatie.

Henk Hulsen