De website van Pro Honore et Virtute (PHEV) te Son en Breugel is geheel vernieuwd.

10 juli 2011

De website van onze harmonie heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen. Een nieuw vormgegeven vaandel en moderne typografie. De uitstraling is rustig en overzichtelijk. Niet alle informatie staat op de oude plek, want we vonden dat het logischer en eenvoudiger kon. Er is geen aparte pagina meer voor leden, die met een wachtwoord bezocht kan worden. PHEV wil beter gezien en gehoord worden! Want we zijn een harmonie voor het dorp, haar inwoners en voor de bedrijven die ons in grote aantallen financieel ondersteunen. Bezoek ook de speciale pagina voor het jubileum dat we in 2012 gaan vieren als we honderd jaar bestaan. Mag ik u uitnodigen verder te lezen over PHEV? Veel plezier.

Voorzitter Henk Hulsen

<--break->

Een harmonie gaat niet beter spelen door een nieuwe website. Toch is het een wezenlijk onderdeel om contact te onderhouden met de andere muzikanten, het bestuur en het dorp. De afgelopen periode heeft het bestuur gemerkt dat veel burgers geen of een verkeerd beeld hebben van de harmonie. Een website kan dat gewenste beeld helpen uitdragen en ondersteunen. Door frisheid, dynamiek en tegelijk rust. Er is veel discussie geweest met het ontwerpteam over het 'look and feel' concept. We hopen dat de 'look and feel' aanspreekt. We willen ons presenteren als "vitale eeuweling", die klaar is voor de volgende honderd jaar.

 

De website is gebouwd door twee studenten van Avans Hogeschool, te weten Niek van der Steen en Daan van Hulst (Academie Industrie en Informatica). Ook Marijn Rombouts, die net als Niek lid is van PHEV, heeft als enthousiast amateur webbouwer meegeholpen. Daarnaast heeft vormgever Tom Verleg van bureau Grafisch Corps ons geholpen. De nieuwe site kent enkele nieuwe functies. Zo kan per orkest gezocht worden op activiteiten, repetities en concerten. Verder zijn er aardigheidjes zoals een weervooruitzicht en een routekaartje naar het Vestzak Theater. Vanzelfsprekend is er een aparte pagina voor het aanstaande jubileum gebouwd. We verwachten ook veel van de nieuwe pagina 'beeld en geluid'. Hierop zullen nieuwe stukken te zien en te horen zijn, maar ook een archief wordt opgebouwd zodat stukken teruggezocht kunnen worden. Uiteraard met volledige bediening om te stoppen, vooruit te spoelen of te herhalen.

 

De website gaat een belangrijke rol spelen in de communicatie binnen PHEV. Alle informatie wordt in principe via de site verstrekt. Eerste gedachte moet zijn: 'even op de site kijken". Dit betekent dat een actieve zoekhouding wordt verlangd. Informatie komt niet meer op de oude manieren naar je toe. Aanvullende, persoonlijke en/of vertrouwelijke informatie blijft via e-mail tot je komen.

 

Heb je wensen of opmerkingen om de site beter te maken dan kun je die sturen naar webmaster@phev.nl. Alvast onze hartelijke dank.