Concert in de Berkenstaete

13 maart 2012

Donderdagavond 8 maart, in plaats van de wekelijkse repetitie, een concert in het atrium van het nieuwe woon- en zorgcentrum de Berkenstaete. Hoewel nog niet alle woonunits in gebruik zijn genomen was de belangstelling voor het concert groot en met een dankbaar publiek is het ook voor de muzikanten fijn om te spelen. Het atrium van de Berkenstaete is een prima concertzaal ook al hebben enkele muzikanten het gevoel alsof de muziek in het niets verdwijnt. Misschien wordt dit veroorzaakt door de enorme hoogte van het atrium. Voor de luisteraars is het echter een prima ruimte waar het ook bij een stevig volume prima luisteren is zonder al teveel bekende bijverschijnselen als galm, echo e.d.

Een licht programma werd door de harmonie gepresenteerd en de bewoners hebben met dankbaarheid gereageerd op hetgeen dat werd aangeboden. De gekozen muziek stemde vrolijk en blij mede door enkele Spaans en Zuid-Amerikaans getinte nummers zoals Puenteareas, Chulumberias. Ook de klassieke mars als de Florentiner Marsch stemde tot veel luistergenoegen bij de aanwezigen.

In een woordje tot de aanwezigen, door de voorzitter Henk Hulsen, wees hij op het plezier wat onze harmonieleden ondervinden door te spelen voor de ouderen en de dankbaarheid welke wordt geuit door alle aanwezigen. Mevrouw de Ridder, de vertegenwoordigster van de Berkenstaete, was heel dankbaar voor dit concert en sprak de hoop uit dat dit van tijd tot tijd zal worden herhaald. Dit verzoek zal regelmatig met veelplezier worden ingewilligd.