WWAAUUWW, ONVERGETELIJKE FEESTAVOND!!!

28 november 2012

 

Een rode loper, echte lakeien die 'veur de neudige etiketten zeurgden', een sfeervolle foyer en een uitnodigende dansvloer in de grote zaal van het Vestzaktheater zorgden ervoor dat iedereen bij binnenkomst al in de juiste stemming zat. Alle muzikanten, van groot tot klein en van jong tot oud verschenen in Glamour en Glitter kleding zoals de organisatie had gevraagd. Soms leverde dat een bescheiden strikje op, soms een glitterjasje en soms zelfs een totale bodyglitter. Iedereen had zijn uiterste best gedaan er mooi en feestelijk uit te zien. Alle orkesten van de stichting Pro Honore et Virtute waren van de partij en dat leverde een gevarieerd beeld op: aan de zijkanten de bedaarde en gezellig kletsende muzikanten van Sonore, op de dansvloer de harde kern van de Opleidingsharmonie en het Harmonieorkest en daar tussendoor hossende en vrolijk rondspringende meisjes en jongetjes van het samenspeelorkest. Bij alle eerdere evenementen zorgden de muzikanten zelf voor de muziek, op deze avond werd voor muziek gezorgd en die was top!

Na een kort openingswoord van voorzitter Hulsen nam het jeugdige popbandje Random met volle overgave het feest over en dat tempo lieten ze de hele avond niet meer los. Niet dansen en niet kijken was er gewoon niet bij. De twee korte pauzes die ze hielden werden door de organisatie ingevuld met verrassende acts. Maikel van Hak en Carel Sarton wilden weten wat het 'nieveuu' van de leden was en kwamen tot de conclusie dat dit zo laag was dat het niet te meten viel. En de tweede pauze van Random werd ingevuld met een soepel dansend Latin danspaar. En iedereen keek vol bewondering naar de prestaties van dit prachtige danskoppel, echter zonder het daarna ook zelf in praktijk te kunnen brengen. Onze muzikanten kunnen beter muziek maken dan dansen, hihi. Aan het slot van de avond zorgden Hennie en Hans Merks nog voor een heerlijke hap en iedereen ging uitgeput en met een goed gevoel weer naar huis.

De volgende morgen was de organisatiecommissie al weer vroeg paraat om alles mee op te ruimen. Robert, Ad, Edwin, Eline en Freddie enorm bedankt voor deze vlekkeloze organisatie waarmee jullie voor een onvergetelijke avond hebben gezorgd. Vanaf nu richten we ons op het absolute hoogtepunt van het eeuwfeest: Harmony & Stars in Concert op 19 januari. Dit mag u niet missen!!

Bloaskaken blazen het dak er weer af

8 februari 2012

De Bloaskaken zijn al jarenlang de hofkapel van de Prins van Krutjesgat en begeleiden hem tijdens al zijn optredens. Tijdens de zittingsavonden hebben de Bloaskaken onder leiding van Dirk Keijzers de Prins met een prachtige entrade onthaald. En vervolgens worden alle artiesten vakkundig begeleid bij hun optredens en hun afmarsen. Vele nummers worden door de Bloaskaken zelf geschreven of op maat gemaakt voor deze zittingsavonden. Het is mooi om te zien dat er ook verjonging heeft plaatsgevonden. Enkele jeugdige talenten uit de harmonie spelen sinds kort ook bij de Bloaskaken. En dat is wel even wennen, want er worden veel nummers met hoog tempo gespeeld en er moet regelmatig ter plekke geïmproviseerd worden. Nou is dit nog niet het grootste verschil met de harmonie. Het grootste verschil is de tijden waarop gespeeld wordt. De Bloaskaken staan erom bekend dat ze tot diep in de nacht kunnen doorgaan en zelfs dan weten ze er nog een zuivere noot uit te persen. Deze speciale muziekgroep van PHEV zorgt voor muzikale ondersteuning en vertier. Geen feest of ze zijn erbij en met Carnaval draaien ze overuren. En het is maar goed dat de tent geen echt dak heeft, want ze blazen het dak er ook dit jaar weer helemaal af! Alaaf!