Terugblik 2012

Music in Blue was een MUZIEKSPEKTAKEL
Een uitverkochte sporthal de Bongerd in Breugel genoot zaterdagavond 14 april 2012 van de muzikanten in opleiding van de jubilerende Harmonie Pro Honore et Virtute (PHEV). Na deze spetterende uitvoering vol moderne en vlotte nummers zal niemand nog ooit zeggen dat de Harmonie ouderwets en saai is. Want het gevarieerde programma kende een opzwepende opening met Carnaval de Paris (de bekende WK voetbaltune) en boeide van de eerste tot de laatste minuut. 
 
De slagwerkers kwamen bij de opening onverwacht achter het publiek op met Braziliaanse ritmes en klanken terwijl het orkest het eerste gedeelte van Carnaval de Paris al gespeeld had. De slagwerkers waren trouwens toch de grote verrassing van de avond. Ze traden op als synchroondrummers, als bouwvakker met felgekleurde tubes, of toverden allerlei ritmes uit jawel, bezemstelen.
 
De avond bood voor ieder wat wils. Brabant van Guus Meeuwis kwam voorbij, we werden getrakteerd op een ABBA-medley uit Mama Mia, fragmenten uit Les Miserables, maar ook rauw gezongen toppopliedjes als Valerie van Amy Winehouse en River Deep Mountain High van Tina Turner. Zelfs popnummers van de regionaal zo populaire schoolband KREK van het Eckart College uit Eindhoven.
 
Aan de liefhebber van orkestmuziek was natuurlijk ook gedacht. De Radetzki Mars, filmmuziek van Pearl Harbor, Brand New Day uit de Wizard of Oz en the Pirates of the Caribbean maar ook het lastige muzieknummer van Villa Volta uit de Efteling waren te beluisteren. Werd er ook nog gezongen vraagt u zich misschien af? Jazeker, en hoe! De organisatie van Music in Blue 2012 had vier lokale jonge zangtalenten aangetrokken voor deze voorstelling.
 
Sofie Bosch, Loïs Kuipers, Jari Beerens en Leonie van Laarhoven wisten gevoelige snaren te raken bij het publiek. En toen een nummer even fout ging omdat een gitaar verkeerd was afgesteld werd het nummer na de pauze opnieuw gedaan. En dat leverde de zangers, maar vooral solist Marijn Rombouts een ovationeel applaus op. Er Maandenlang is gerepeteerd op al deze nummers en nog veel meer door de dirigenten Dirk Kokx en Freddie Louwers respectievelijk van de Opleidingsharmonie en het Samenspeel orkest. Stephan Sanders dirigeerde de jeugdgroep van de percussie.
 
 
 
In zijn slotwoord bedankte voorzitter Henk Hulsen de vele vrijwilligers die zoveel uren, zelfs maanden in deze uitvoering hadden gestoken. Hij bedankte de dirigenten en de overige leden van commissie: Ineke Postema en Els Spooren. Maar ook Maaike Sanders en Marjorie de Pee die de regie voerden voor een vlekkeloos verlopen avond. Hulsen merkte op dat je bijna zou vergeten dat het de Opleidingsharmonie is waar je naar zat te luisteren. Want dat deze groep talent heeft is overduidelijk. De honderdjarige harmonie heeft met deze muzikanten voldoende talent voor de toekomst. Burgemeester Gaillard en wethouder Frenken moeten tevreden zijn geweest met deze mooie avond. De subsidie- en lesgelden zijn goed besteed. En daarmee complimenteerde hij meteen ook alle docenten die aan de ontwikkeling van onze muzikanten hebben bijgedragen. Ga zo door, ga zo door a.u.b. Geweldig voor Son en Breugel als Music in Blue een vervolg krijgt.