Music in Blue in de pers

Mooi Son en Breugel

Music in Blue: een groot feest voor muzikanten en gasten!

Son en Breugel - Zaterdagavond 25 november was het zover: Music in Blue, het concert van de Jeugdorkesten van Pro Honore et Virtute, samen met lokale zangtalenten. Het werd een spectaculaire avond.

Ruim 400 gasten stroomden al vroeg binnen in De Bongerd. Het sportlokaal was omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal. Tijdens de aftelklok op het scherm verstomde het geroezemoes en waren de verwachtingen hoog gespannen. Klokslag 19.00 uur kwamen de eerste klanken de zaal in, en hoe! Zo'n 85 muzikanten van de 4 deelnemende jeugdorkesten speelden uiterst geconcentreerd en enthousiast het openingsnummer Free World Fantasy. (...)

Het artikel is in uitgebreidere vorm ook te lezen in de krant, deze leest u hier.

 

Eindhovens Dagblad

Jeugd Music in Blue imponeert en verrast in Breugel

SON EN BREUGEL - Black Sabbath en K3 in één programma. De muziekkeuze van het promsconcert Music in Blue toonde niet alleen de veelzijdigheid van de muzikanten van de jeugdorkesten van harmonie Pro Honore Et Virtute, het verrassende programma was ook een afrekening met het hardnekkige imago dat een harmonie saaie marsen speelt. 

De volle zaal in De Bongerd in Breugel genoot zaterdagavond van een wervelende show, waarin de klassieke harmonie-instrumenten moeiteloos samensmolten met helse gitaren en fonkelend pianospel. (...)

 

 

Forum

Tweede editie van Music in Blue was Parktheater waardig

Afgelopen zaterdagavond vond de fantastische tweede editie van ‘Music in Blue’ plaats. De eerste editie was in 2012, tijdens het 100-jarig bestaan van Pro Honore et Virtute. Er werd destijds zo enthousiast gereageerd op het grote talent van de jeugdorkesten van de Harmonie, dat er op 25 November een volgende editie plaatsvond. En ik weet zeker dat alle aanwezigen het beamen als ik zeg dat het voor de volle 100% een daverend succes was.

De Bongerd is voor deze avond omgetoverd tot een feestelijke concertzaal en stroomt al snel vol met 400 dorpsgenoten, jong en oud. Een digitale klok op het grote scherm telt de laatste vijf minuten af en precies om 19:00 barst het orkest los met ‘Free World Fantasy’ van Jacob de Haan. Gedurende de rest van de avond zullen er nog maar liefst 28 andere liedjes gespeeld worden door de jeugdorkesten van de Harmonie. (...)

 

 

Son en Breugel Nieuws

Music in Blue loopt zeker geen blauwtje op na verrassend concert

In een uitverkochte sporthal de Bongerd wist de jeugd van Pro Honore et Virtute te laten zien dat de toekomst niet rooskleurig, maar blauwkleurig is voor de harmonie.

Maanden oefenen gingen vooraf aan het concert Music in Blue van harmonie Pro Honore et Virtute. Na een succesvolle eerste editie in 2012 ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de harmonie, was het in 2017 de beurt aan de jeugd. Vele van hen hadden weinig podiumervaring en Music In Blue zou hun eerste grote concert zijn. Dat eerste grote concert was dan ook meteen in een uitverkochte Bongerd in Breugel, gepresenteerd door Marleen Spooren en Ted Swinkels. (...)