PHEV

Van de 7 muziekgezelschappen van Harmonie Pro Honore et Virtute, doen er dit jaar maar liefst 3 mee met het jeugdconcert Music in Blue. Zo wordt dit een echt concert door de jeugd van de Harmonie.
 

De opleidingsharmonie

Het merendeel van de stukken tijdens Music in Blue zal worden verzorgd door de Opleidingsharmonie van Pro Honore et Virtute. Zoals de naam al zegt is het doel van dit orkest om leerlingmuzikanten zodanig op te leiden dat ze optimaal kunnen doorstromen naar het Harmonieorkest. De opleidingsharmonie bestaat dan ook voornamelijk uit jeugdige muzikanten, aangevuld met enkele leden die aan hun tweede muzikale jeugd bezig zijn. Naast spelen in de Opleidingsharmonie volgen de leerlingen muziekles bij de muziekdocenten van Pro Honore.
Het orkest repeteert op donderdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in het Vestzaktheater te Son en staat onder leiding van Frank van Mierlo. Onder zijn bezielende leiding wordt enthousiast gewerkt om het gevarieerde repertoire voor Music in Blue 2017 onder de knie te krijgen. Er wordt hard gerepeteerd op de orkestwerken en de begeleidingsstukken voor de deelnemende artiesten. Tijdens Music in Blue zult u het resultaat horen.
 
 

Het Samenspeelorkest

Onze tweede deelnemer is het Samenspeelorkest. Dit orkest bestaat uit leerlingen die nog niet zo heel lang muziekles hebben. In het Samenspeelorkest leren ze om samen te spelen en te luisteren naar andere instrumenten. Het samenspeelorkest is een opstap naar de Opleidingsharmonie. De vaste repetitieavond is op dinsdag van 19.00 uur tot 19.45 uur. Het orkest staat al 10 jaar onder leiding van Freddie Louwers. Tijdens Music in Blue zullen zij zelf enkele populaire stukken ten gehore brengen en tevens de Opleidingsharmonie en de artiesten bijstaan bij enkele andere muziekstukken.
 
 

De Leerling Percussiegroep

Voor de nodige ritmiek tijdens Music in Blue 2017 zullen onze slagwerkers zorgen. De jeugdige slagwerkers, onderverdeeld in twee groepen, zullen hun muzikale kunsten vertonen tijdens enkele nummers die ze als groep uitvoeren en daarnaast zullen zij enkele slagwerkpartijen voor hun rekening nemen bij de overige stukken van de Opleidingsharmonie. Dat slagwerk niet alleen het simpel slaan op een trommeltje is, zal tijdens het concert aangetoond worden met een diversiteit aan instrumenten. De Leerlingpercussiegroep repeteert elke vrijdag van 18.00 uur tot 19.00 uur en staan onder leiding van Patrick van den Heuvel.