Koningsconcert 2018

vrijdag 20 april

Open Avond Muziekopleiding

maandag 9 april

Lijkt het jou leuk om een muziekinstrument te bespelen? Op dinsdagavond 17 april organiseert Harmonie Pro Honore et Virtute een kennismakingsavond voor iedereen die geïnteresseerd is in het bespelen van een muziekinstrument. Tijdens deze avond kun je alle instrumenten waarop we les geven binnen de harmonie uitproberen. De avond zetten we op voor de kinderen van de basisscholen die zich hebben ingeschreven voor muzieklessen via Sjors Creatief, maar ook alle andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. We geven diverse workshops op dwarsfluit, blokfluit, klarinet, hobo, saxofoon, trompet, hoorn, bariton, trombone en slagwerk. Onze professionele docenten en enkele van onze jeugdleden gaan je begeleiden op de verschillende instrumenten, laten zien hoe je deze bespeelt en laten horen hoe je er geluid uit krijgt. Op deze manier maak je op één avond kennis met een groot aantal instrumenten.

Want zeg nu zelf, een goede keuze maken voor het juiste instrument is makkelijker wanneer je alles eerst een keer gehoord en geprobeerd hebt. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kunnen we een gratis proefles inplannen op het door jou gekozen instrument. Verschillende muzikanten van Pro Honore et Virtute zijn deze avond ook aanwezig om uitleg te geven over de muziekopleiding en wat er allemaal bij komt kijken.

Natuurlijk zijn niet alleen kinderen maar ook volwassenen die een instrument willen leren spelen van harte welkom. De open avond zal gehouden worden op dinsdag 17 april van 19.00 tot 20.00 uur in het Vestzaktheater in Son en Breugel. Vooraf aanmelden is niet nodig. Mocht je meer informatie wensen, neem dan contact op via opleidingen@phev.nl

Percussion in Concert

maandag 9 april

RABO-Clubkas

vrijdag 30 maart

Vanaf 5 april kan er door leden van Rabobank Groene Woud Zuid weer gestemd worden op Harmonie Pro Honore et Virtute via de RABO-Clubkas. De opbrengst dit jaar besteden we aan de instroom en ontwikkeling van jeugdmuzikanten door samen met basisscholen in Son en Breugel nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te verzorgen.

Stemmen kan via deze link: stemmen RABO-Clubkas

Slagwerkers van Pro Honore wederom in de prijzen op solistenconcours

dinsdag 27 maart

Geef ze een marimba en stokken en ze zijn niet meer te stoppen. Vorig jaar behaalde 2 jonge slagwerkers van het Harmonieorkest van Pro honore, Wouter Vogels en Ewoud Meertens tijdens een prima concours in de vierde divisie al hoge cijfers. Afgelopen zondag 25 maart bespeelden ze in de tweede divisie (2 stappen hoger!) wederom schitterend de marimba op het solistenconcours voor blazers en slagwerkers van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen in Sambeek.

Ewoud behaalde met 85 punten een eerste prijs. Wouter behaalde met maar liefst 88 punten niet alleen een eerste prijs, maar ook de hoogste score van alle deelnemers. Voor beide leerlingen van slagwerkdocent Patrick van den Heuvel betekende dit bovendien directe plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen op 16 juni in Berlicum. Met zo’n hoge score sla je de Brabantse kampioenschappen gewoon over!

Harmonie Pro Honore is enorm trots op deze jonge talenten, die aantonen dat hard oefenen op je muziekinstrument prima samen gaat met plezier maken en optreden voor publiek en jury.

Wouter en Ewoud, van harte en beiden heel veel succes op het NK.

 

Pages