Rabobank Clubkas Campagne

zaterdag 7 oktober, 15:15

Music in Blue 2017

vrijdag 22 september, 14:24

Muzikale Flessenactie Jeugd Harmonie voor Music in Blue

vrijdag 22 september, 14:21

Om van hun Jeugdconcert een groot succes te maken, houden de deelnemende muzikanten op zaterdag 30 september een muzikale actie bij de supermarkten in Son en Breugel. Tussen 10.00 en 15.00 uur halen zij bij de ingang van de winkels uw statiegeldflessen op terwijl een deel van hen muziek maakt. De Jumbo, Albert Hein, Aldi, Emte en Plus ondersteunen dit initiatief heel graag. Zo maken ook zij het met onze jeugd samen mogelijk om er op zaterdag 25 november tijdens het concert in de Bongerd een geweldig feest van te maken.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tijdens de actie entreekaarten te kopen voor € 7,50 per zitplaats op zaterdag 25 november vanaf 19.00 uur in de Bongerd. Nu zijn ze er nog!

Dus spaar uw statiegeldflessen op tot zaterdag 30 september, laat u verrassen door onze enthousiaste muzikanten en draag zo bij aan een prachtig concert voor Son en Breugel.

Meer informatie over het concert Music in Blue 2017 vind u hier.

Nieuwsbrief juli 2017

Na een drukke muzikale periode achter ons staat de welverdiende vakantie voor de deur. Wat is er de afgelopen periode voor en achter de schermen geweldig hard gewerkt aan het slagen van de recente uitvoering. Maestro was een fantastische apotheose die binnen PHEV als daarbuiten met groot enthousiasme is ontvangen. Ook het Vaderdagconcert stond onder grote belangstelling. De leerlingenpercussiegroep, het samenspeelorkest en de opleidingsharmonie hebben laten zien dat onze leerlingen op een hoog niveau muziek kunnen maken. Hieraan leveren onze docenten en dirigenten een belangrijke bijdrage. Chapeau hiervoor.
Vanaf maart staat Johan Smeulders als dirigent voor het harmonieorkest. Met heel veel enthousiasme is hij voortvarend gestart met zijn orkest. Ik zie hierbij heel veel energie loskomen binnen PHEV. Nieuw hierbij is dat Johan voor zijn orkest een meerjarenplanning heeft opgesteld, die gepresenteerd heeft en besproken is met het orkest. In een levendige setting wordt het plan ruimhartig ondersteund. Vervolgens wordt het nog besproken met het bestuur. Het plan biedt veel uitdagingen voor zowel muzikanten als voor het bestuur waarmee nieuwe muzikale wegen kunnen worden ingeslagen. Om het plan ook daadwerkelijk te verwezenlijken, is het naar mijn mening een vereiste dat iedereen binnen PHEV hieraan dienstbaar is. Om de doelstellingen binnen alle geledingen van PHEV te integreren wordt er op korte termijn een dirigentenoverleg gehouden. Hiermee maken we de noodzakelijke verbinding binnen onze stichting. Ook na de vakantie liggen nieuwe uitdagingen in het verschiet met als belangrijke uitschieter Music in Blue. Om dit te doen slagen is een bijdrage van velen van ons gewenst. Ik heb hier alle vertrouwen in. Ik wens u
allen een hele fijne vakantie en vooral een behouden thuiskomst.
Categorie: 

Nieuwsbrief april 2017

Beste muzikanten, leden, vrienden en vrijwilligers. Voor u ligt alweer de Lente Nieuwsbrief. Ik hoop dat u net als ik de lentekriebels begint te voelen en we weer kunnen uitkijken op mooie vooruitzichten. Nadat we in februari jongstleden op een prachtige en welverdiende wijze afscheid hebben genomen van Martien Maas als dirigent van het harmonieorkest is met ingang van 9 maart een nieuwe periode aangebroken met Johan Smeulders als dirigent. Naast de gebruikelijke jaarlijkse activiteiten wordt er op dit moment hard gewerkt aan het project Maestro waar velen plezier aan beleven en waar gezien de kaartverkoop vele mensen naar uitkijken. Dit wordt andermaal een belangrijke nieuwe loot aan onze muzikale projectenboom. Ook de voorbereidingen van Music in Blue zijn gestart en in november vindt hiervan de uitvoering plaats. Op muzikaal gebied is er in de afgelopen maand al succes geboekt. Diverse jeugdige muzikanten hebben prachtige prestaties geleverd. Nina Nederlof heeft bij het solistenconcours een prachtige finaleplaats behaald in het muziekgebouw in Eindhoven. Verder hebben de slagwerkers Wouter Vogels, Simon Poot, Ewoud Meertens en Duco van de Weijer fantastische resultaten geboekt bij het solistenconcours in Berlicum. Met het gegeven “Wie de jeugd heeft heeft de toekomst” mogen wij ons gelukkig prijzen met zoveel talentvolle jonge muzikanten in onze stichting, hetgeen we met zijn allen moeten en mogen koesteren. Ons beleid om ook vooral te investeren in de jeugd wordt hiermee bekrachtigd en gerechtvaardigd. Ook wordt hiermee een stap gezet naar ons ultieme doel om het harmonieorkest te bemensen met louter muzikanten uit onze Stichting. Dit zou een geweldig resultaat zijn. Op korte termijn worden onze muzikanten betrokken bij een nieuw op te zetten planning om verder te bouwen aan onze muzikale activiteiten en een verdere integratie van samenwerking met elkaar te realiseren. Ik heb hier heel vertrouwen in dat dit een nog
innigere band schept tussen muzikanten, dirigenten en bestuur.
Categorie: 

Klapstoelenconcert

dinsdag 27 juni, 07:36

Muzikaal succes voor leerlingen Harmonie Pro Honore

woensdag 21 juni, 19:11

Afgelopen zaterdag was een prachtige dag voor de leerlingen van onze Harmonie. 12 Leerlingen gingen op voor hun praktijkexamen en slaagden allemaal. Proficiat. Na de vele lessen van jullie docenten en thuis flink studeren, hebben jullie aangetoond je instrument machtig zijn op het niveau waarop je de lessen gevolgd hebt.
 
Wij feliciteren de volgende leerlingen met het diploma A op de instrumenten:
Trompet: Job van den Akker
Klarinet: Silke Vogels
Alt Saxofoon: Guusje Heijnsdijk en Thijs Vogels
 
En uiteraard ook de volgende leerlingen proficiat met hun B-diploma:
Dwarsfluit: Ina Meulendijks en Sanne Markgraaf
Klarinet: Amber van de Berkmortel, Laura Dolmans en Sophie Coolen
Trombone: Ron van Eijk
Hoorn: Nora Baas
Hobo: Quirine Heijmans
 
Dank ook aan onze docenten die met hun enthousiaste inzet de leerlingen niet alleen vaardig maken op hun instrument, maar ook de passie voor muziek bijbrengen; Mari van Gils (trompet), Monique Oosting (dwarsfluit), Willemijn van den Berg (hobo), Jaap van Wershoven (hoorn), Ben van den Biggelaar (trombone), Ellen Mulder (klarinet), en Mieke Wezenberg (saxofoon).
 
Naast deze prestaties, vierde nog een muzikant zaterdag een succes. Onze slagwerker van het Harmonieorkest Wouter Vogels behaalde bij de Nederlandse Kampioenschappen in het Limburgse Heel een derde prijs in zijn klasse. Prachtig Wouter. Na je titel Brabants Kampioen mag je ook dit mooie resultaat bij schrijven. Zoals je zelf zei “er zat nog meer in”, niet helemaal tevreden met de behaalde 84 punten. Daar ga je de komende tijd samen met je docent Patrick van den Heuvel dan ook vast hard aan werken. Daar komen weer mooie dingen uit.
 

Vaders muzikaal getrakteerd door de jeugd van onze Harmonie

woensdag 21 juni, 19:04

Een beetje vroeg was het wel afgelopen zondag in het Vestzaktheater. “We zijn extra vroeg opgestaan om papa eerst ontbijt op bed te brengen, maar daarna snel omkleden en mijn instrument pakken” vertelde een jonge muzikant enthousiast. “Ja en ook ik mag vandaag meespelen” zei zijn duidelijk trotse vader. 
 
Een mooi inititatief was het. Als dirigent van het Samenspeelorkest deed Freddie Louwers enige tijd geleden een oproep aan de vaders van onze jeugdige muzikanten. Velen van hen bespelen immers ook een instrument. Soms in een ander orkest van Pro Honore, maar vaak ook bij een andere muziekvereniging, band, of gelegenheidsensemble. Voor anderen was het alweer even geleden dat ze zelf actief muziek maakten. Hoe dan ook, de oproep werd beantwoord en na enkele gezamenlijke repetities was het zondag dan zover: een optreden van het Samenspeelorkest, voor de gelegenheid ook echt samen met vaders. En dat pakte prima uit. Met vertolkingen van o.a. enkele marsen, moderne muziek uit diverse Disney-films en nummers van Abba, sloten ze af met het toepasselijke nummer “Thank you for the Music.” Leuk om zo vader en zoon of dochter naast elkaar op het podium te zien spelen.
 
 
Maar er was meer te beleven bij dit concert. Ook de slagwerkers van de Leerlingpercussiegroep onder leiding van Patrick van de Heuvel en de Opleidingsharmonie met dirigent Frank van Mierlo trakteerden de vele bezoekers op een prachtige ochtend. Om er zeker van te zijn dat iedereen ook echt wakker was, sloegen de slagwerkers af. Met ritmische nummers, met nog exotischere namen zoals Rumba Tumba, Groover en Latin for All brachten ze de stemming er prima in.
 
Aan de Opleidingsharmonie de eer om dit Vaderdagconcert in stijl af te sluiten. De gespeelde nummers tonen met recht de veelzijdigheid van dit jeugdige orkest aan. Van een temperamentvolle Paso Doble, tot moderne popmuziek in de vorm van een medley van Adele in Concert tot een nummer van de band Chicago.
 
Het was een geslaagd Vaderdagconcert. Daarnaast ook een prima opmaat naar het grote Jeugd Promsconcert Music in Blue 2017 op 25 november van dit jaar in sporthal de Bongerd. Dan zullen o.a. deze orkesten samen met lokale artiesten voor u een geweldige show neerzetten. We zien er naar uit om u ook dan te ontmoeten. Voor meer info kunt u de website van Music in Blue bekijken.
 

Sponsoren, bedankt!

donderdag 15 juni, 08:00

Vaderdagconcert

maandag 5 juni, 18:51

Pages