Harmonie Pro Honore sluit 2017 muzikaal af

vrijdag, 15:29

 
Na een geweldig jaar met vele optredens van haar zeven muziekgezelschappen heeft Harmonie Pro Honore et Virtute dit weekend met maar liefst twee concerten het jaar 2017 muzikaal afgesloten. Want wat was het een prachtig jaar. Begonnen in februari met de prachtige aubade aan scheidend dirigint Martien Maas. Een jaar met ruimte voor nieuwe initiatieven; het Valentijnsconcert van de jeugdorkesten en de uitvoering van Maestro Son en Breugel 2017 met voor het eerst dirigent Johan Smeulders en zeven lokale toppers als Maestro. En onlangs het schitterende Jeugdpromsconcert Music in Blue, met maar liefts 4 orkesten van de Harmonie en zeven talentvolle zangers en zangeressen uit ons Son en Breugel. Genoeg om de ruim 400 man publiek in de Bongerd te laten genieten van een geweldige avond. Tel daarbij op het optreden tijdens de Paasmis, de optredens op straat met onder meer carnaval, Koningsdag en de Sinterklaasintocht, de zeer intensieve inzet van blaaskapel de Bloaskaken in de carnavalsperiode, de vele optredens van het seniorenorkest Sonore in de regio en de diverse kleinere optredens van de orkesten en je weet dat de Harmonie leeft als nooit te voren.
 
Traditiegetrouw dankt Pro Honore et Virtute aan het eind van elk jaar ons als bewoners van Son en Breugel met twee mooie concerten. Op vrijdagavond het besloten Grand Merci voor de vele Vrienden van de Harmonie, die het met hun financiële en morele steun mede mogelijk maken dat Harmonie Pro Honore dit allemaal kan doen. Op zaterdag gevolgd door het benefiet Dorpsconcert bestemd voor dagvoorziening de SteenUijl.
 
Beide avonden werden aangevangen door de Malletgroep. Slagwerkers die, onder leiding van dirigenten Patrick van de Heuvel en Marc Dufour, het publiek verrasten. Bekende moderne nummers als de Lord of the Dance, Oye Mi Canto, Wonderful days en Sky on fire klinken door de melodische klanken van slagwerkinstrumenten toch heel anders in de oren. Het publiek genoot er zichtbaar van.
 
Het vervolg was voor het Harmonieorkest onder leiding van Johan Smeulders. Een nieuwe dirigent, een nieuw repertoire. De keuze voor het thema “liefde” was duidelijk te merken aan de uitgevoerde nummers. Wat dacht u van This Land van Elton John, Beauty and the Beast en een toepasselijke medley uit de fim Titanic. Maar ook met het prachtige Legend of Amaterasu en Thinking of you (beiden gecomponeerd door Eric Swiggers) heeft Johan zijn visitekaartje als dirigent duidelijk afgegeven. Met nieuw elan, passend bij de Harmonie, heeft hij als snel met veel energie zijn stempel gezet op de muzikale uitvoering en ontwikkeling van de muzikanten.
 
Toch mocht hij hij stokje voor een nummer nog even afgeven. Als Maestro Son en Beugel 2017 sloot ook Kristel Pols Engels een bijzonder jaar op de bok af met haar “Second Waltz”. Kristel je hebt het nog steeds in de vingers. Komend jaar weer terug in de “ton”, wenst de Harmonie je veel succes.
 
Naast muziek was er de gelegenheid om enkele mensen in het zonnetje te zetten. Na ruim 24 jaar naam de heer Gerrit van Poppel afscheid als voorzitter van de stichting Vrienden van de Harmonie. In zijn toespraak bedankte hij de vele “Vrienden van het eerste uur”, die er nog steeds bij zijn en roemde hij terecht de jeugd van de Harmonie. Ook stelde zijn opvolger, de heer Jan van Hapert, zich voor met de wens om met het bestuur nog veel mooie dingen te mogen doen. Dat de Harmonie een club is om graag bij te horen en te groeien in de muziek werd duidelijk doordat ook 2 jubilarissen werden gehuldigd. Maaike Sanders-Schoor (basklarinet) en Barbara Luijcks-van Rooij (trompet en cornet) zetten zich al 25 jaar met veel plezier in bij Pro Honore. Natuurlijk als muzikant, maar zeker ook als vrijwilliger bij de vele concerten en evenementen. Tenslotte werd ook Frank van Mierlo als dirigent van de Opleidingsharmonie bedankt voor zijn inzet voor de jeugd na het plotseling overnemen van de bok begin dit jaar. In korte tijd zo’n prachtig Music in Blue samen neerzetten, een geweldige prestatie.
 
De keuze voor het goede doel tijdens het dorpsconcert dit jaar bleek een schot in de roos. Op zaterdagavond mochten de drijvende krachten achter dagvoorziening de SteenUijl, Simone en Ramon, maar liefst € 387,25 in ontvangst nemen voor hun belangrijke werk. Zeker omdat ook zij ervaren dat je met muziek de levensvreugde van mensen die getroffen worden door dementie enorm kan vergroten. Son en Breugel kan trots zijn op dit geweldige lokale initiatief. 
 
Op nu naar 2018 voor de Harmonie met twee prachtige evenementen in het vooruitzicht. Samen met het Oranjecomite organiseert Pro Honore op Koningsnacht 26 april een groots openluchtconcert in het centrum van het dorp en in het najaar staan plannen voor een theatershow in de steigers.
 
Maar al eerder kunnen we volop genieten. Zaterdag 16 dec treden de Bloaskaken samen met Vangrail op in de Zwaan. Op zondag 7 januari organiseert blaoskapel Wa’n Klank een nieuwjaarsconcert in Feestcafé de Bongerd. Ook de Opleidingsharmonie van Pro Honore is daarbij van de partij. Het concert start om 13.30 en de toegang is gratis. U bent van harte welkom.
 

Dorpsconcert

donderdag 23 november, 15:32

Uitwisselingsconcert Koninklijke Harmonie L'Union Bladel

zaterdag 21 oktober, 13:48

Zondag 22 okt nog geen plannen? Iedereen is van harte welkom tijdens dit prachtige uitwisselingsconcert in het Vestzaktheater. De entree voor dit dubbelconcert is gratis en u kunt genieten van 2 geweldige orkesten. Het Harmonieorkest van Harmonie Pro Honore ontmoet Koninklijke Harmonie L'Union uit Bladel. We zien u graag.

Rabobank Clubkas Campagne

zaterdag 7 oktober, 15:15

Music in Blue 2017

vrijdag 22 september, 14:24

Muzikale Flessenactie Jeugd Harmonie voor Music in Blue

vrijdag 22 september, 14:21

Om van hun Jeugdconcert een groot succes te maken, houden de deelnemende muzikanten op zaterdag 30 september een muzikale actie bij de supermarkten in Son en Breugel. Tussen 10.00 en 15.00 uur halen zij bij de ingang van de winkels uw statiegeldflessen op terwijl een deel van hen muziek maakt. De Jumbo, Albert Hein, Aldi, Emte en Plus ondersteunen dit initiatief heel graag. Zo maken ook zij het met onze jeugd samen mogelijk om er op zaterdag 25 november tijdens het concert in de Bongerd een geweldig feest van te maken.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tijdens de actie entreekaarten te kopen voor € 7,50 per zitplaats op zaterdag 25 november vanaf 19.00 uur in de Bongerd. Nu zijn ze er nog!

Dus spaar uw statiegeldflessen op tot zaterdag 30 september, laat u verrassen door onze enthousiaste muzikanten en draag zo bij aan een prachtig concert voor Son en Breugel.

Meer informatie over het concert Music in Blue 2017 vind u hier.

Nieuwsbrief juli 2017

Na een drukke muzikale periode achter ons staat de welverdiende vakantie voor de deur. Wat is er de afgelopen periode voor en achter de schermen geweldig hard gewerkt aan het slagen van de recente uitvoering. Maestro was een fantastische apotheose die binnen PHEV als daarbuiten met groot enthousiasme is ontvangen. Ook het Vaderdagconcert stond onder grote belangstelling. De leerlingenpercussiegroep, het samenspeelorkest en de opleidingsharmonie hebben laten zien dat onze leerlingen op een hoog niveau muziek kunnen maken. Hieraan leveren onze docenten en dirigenten een belangrijke bijdrage. Chapeau hiervoor.
Vanaf maart staat Johan Smeulders als dirigent voor het harmonieorkest. Met heel veel enthousiasme is hij voortvarend gestart met zijn orkest. Ik zie hierbij heel veel energie loskomen binnen PHEV. Nieuw hierbij is dat Johan voor zijn orkest een meerjarenplanning heeft opgesteld, die gepresenteerd heeft en besproken is met het orkest. In een levendige setting wordt het plan ruimhartig ondersteund. Vervolgens wordt het nog besproken met het bestuur. Het plan biedt veel uitdagingen voor zowel muzikanten als voor het bestuur waarmee nieuwe muzikale wegen kunnen worden ingeslagen. Om het plan ook daadwerkelijk te verwezenlijken, is het naar mijn mening een vereiste dat iedereen binnen PHEV hieraan dienstbaar is. Om de doelstellingen binnen alle geledingen van PHEV te integreren wordt er op korte termijn een dirigentenoverleg gehouden. Hiermee maken we de noodzakelijke verbinding binnen onze stichting. Ook na de vakantie liggen nieuwe uitdagingen in het verschiet met als belangrijke uitschieter Music in Blue. Om dit te doen slagen is een bijdrage van velen van ons gewenst. Ik heb hier alle vertrouwen in. Ik wens u
allen een hele fijne vakantie en vooral een behouden thuiskomst.
Categorie: 

Nieuwsbrief april 2017

Beste muzikanten, leden, vrienden en vrijwilligers. Voor u ligt alweer de Lente Nieuwsbrief. Ik hoop dat u net als ik de lentekriebels begint te voelen en we weer kunnen uitkijken op mooie vooruitzichten. Nadat we in februari jongstleden op een prachtige en welverdiende wijze afscheid hebben genomen van Martien Maas als dirigent van het harmonieorkest is met ingang van 9 maart een nieuwe periode aangebroken met Johan Smeulders als dirigent. Naast de gebruikelijke jaarlijkse activiteiten wordt er op dit moment hard gewerkt aan het project Maestro waar velen plezier aan beleven en waar gezien de kaartverkoop vele mensen naar uitkijken. Dit wordt andermaal een belangrijke nieuwe loot aan onze muzikale projectenboom. Ook de voorbereidingen van Music in Blue zijn gestart en in november vindt hiervan de uitvoering plaats. Op muzikaal gebied is er in de afgelopen maand al succes geboekt. Diverse jeugdige muzikanten hebben prachtige prestaties geleverd. Nina Nederlof heeft bij het solistenconcours een prachtige finaleplaats behaald in het muziekgebouw in Eindhoven. Verder hebben de slagwerkers Wouter Vogels, Simon Poot, Ewoud Meertens en Duco van de Weijer fantastische resultaten geboekt bij het solistenconcours in Berlicum. Met het gegeven “Wie de jeugd heeft heeft de toekomst” mogen wij ons gelukkig prijzen met zoveel talentvolle jonge muzikanten in onze stichting, hetgeen we met zijn allen moeten en mogen koesteren. Ons beleid om ook vooral te investeren in de jeugd wordt hiermee bekrachtigd en gerechtvaardigd. Ook wordt hiermee een stap gezet naar ons ultieme doel om het harmonieorkest te bemensen met louter muzikanten uit onze Stichting. Dit zou een geweldig resultaat zijn. Op korte termijn worden onze muzikanten betrokken bij een nieuw op te zetten planning om verder te bouwen aan onze muzikale activiteiten en een verdere integratie van samenwerking met elkaar te realiseren. Ik heb hier heel vertrouwen in dat dit een nog
innigere band schept tussen muzikanten, dirigenten en bestuur.
Categorie: 

Klapstoelenconcert

dinsdag 27 juni, 07:36

Muzikaal succes voor leerlingen Harmonie Pro Honore

woensdag 21 juni, 19:11

Afgelopen zaterdag was een prachtige dag voor de leerlingen van onze Harmonie. 12 Leerlingen gingen op voor hun praktijkexamen en slaagden allemaal. Proficiat. Na de vele lessen van jullie docenten en thuis flink studeren, hebben jullie aangetoond je instrument machtig zijn op het niveau waarop je de lessen gevolgd hebt.
 
Wij feliciteren de volgende leerlingen met het diploma A op de instrumenten:
Trompet: Job van den Akker
Klarinet: Silke Vogels
Alt Saxofoon: Guusje Heijnsdijk en Thijs Vogels
 
En uiteraard ook de volgende leerlingen proficiat met hun B-diploma:
Dwarsfluit: Ina Meulendijks en Sanne Markgraaf
Klarinet: Amber van de Berkmortel, Laura Dolmans en Sophie Coolen
Trombone: Ron van Eijk
Hoorn: Nora Baas
Hobo: Quirine Heijmans
 
Dank ook aan onze docenten die met hun enthousiaste inzet de leerlingen niet alleen vaardig maken op hun instrument, maar ook de passie voor muziek bijbrengen; Mari van Gils (trompet), Monique Oosting (dwarsfluit), Willemijn van den Berg (hobo), Jaap van Wershoven (hoorn), Ben van den Biggelaar (trombone), Ellen Mulder (klarinet), en Mieke Wezenberg (saxofoon).
 
Naast deze prestaties, vierde nog een muzikant zaterdag een succes. Onze slagwerker van het Harmonieorkest Wouter Vogels behaalde bij de Nederlandse Kampioenschappen in het Limburgse Heel een derde prijs in zijn klasse. Prachtig Wouter. Na je titel Brabants Kampioen mag je ook dit mooie resultaat bij schrijven. Zoals je zelf zei “er zat nog meer in”, niet helemaal tevreden met de behaalde 84 punten. Daar ga je de komende tijd samen met je docent Patrick van den Heuvel dan ook vast hard aan werken. Daar komen weer mooie dingen uit.
 

Pages