Harmonie

Aanvankelijk opgericht als fanfare maar vanaf 1987 harmonie. Vanaf maart 2017 staat het harmonieorkest onder leiding van dirigent Johan Smeulders uit Nuenen.

De harmonie repeteert iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Vestzaktheater in Son. Ervaren muzikanten die interesse hebben in de harmonie en die graag meespelen zijn van harte welkom. De repetitie sfeer is ontspannen maar er wordt daarnaast behoorlijk gedisciplineerd gerepeteerd waarbij hard gewerkt word aan de zwaardere stukken. De lichte werken zijn relatief wat sneller klaar zijn om uit te voeren op een concert. Het repertoire verschilt dus ook per concert. In alle gevallen is enige thuis studie dus wel noodzakelijk.

In 1996 werd er voor het eerst deelgenomen aan een bondsconcours als harmonie en wel in de eerste afdeling. De harmonie behaalde tijdens dit concours een eerste prijs met promotie en lof der jury. Promotie naar de afdeling uitmuntendheid was een feit. Naar aanleiding van deze prestatie heeft de harmonie deelgenomen aan de Landskampioenschappen in Drunen en hier werd een eervolle tweede plaats behaald met slechts anderhalf punt verschil met de kampioen.

Op 21 november 1999 heeft de harmonie deelgenomen aan de bondswedstrijden te Etten Leur en wel in de afdeling uitmuntendheid. Uitgevoerd werden als verplicht werk Ukrainian Rhapsody van Franco Cesarini en als keuzewerk Overture to a new Age van Jan de Haan. Voor Ukrainian Rhapsody behaalde men 162 punten en voor Overture to a new Age behaalde men 170 punten. Totaal 332 punten. Eerste prijs met promotie naar de ereafdeling en lof der jury. Dit resultaat gaf aanleiding om deel te nemen aan de kampioenschappen op 9 April 2000 te Venlo. Men werd in de afdeling uitmuntendheid Landskampioen met 309 punten.

Op 16 december 2003 heeft de harmonie wederom deelgenomen aan de concertwedstrijden te Etten-Leur. Men behaalde in de ere afdeling 83,66 punten en tevens het hoogste aantal punten van deze concertwedstrijden. Op 16 januari 2004 werd er deelgenomen aan de FKM kampioenschappen te Venlo. Hier behaalde men een tweede plaats met 83,83 punten achter Harmonie Concordia uit het Limburgse Treebeek. In november 2007 is deelgenomen aan de concertwedstrijden in Veldhoven waar 82,03 punten werden gehaald.

De harmonie speelt afwisselend repertoire van klassiek tot modern, smaakvolle amusementsmuziek en bewerkingen van hedendaagse arrangeurs. Het streven is om jaarlijks een aantal concerten te kunnen geven en men doet dit meestal in combinatie met andere verenigingen