Pieter Egmond

De zesde en laatste Maestro die we aan u voor willen stellen is Pieter Egmond. Voor veel mensen in Son en Breugel heeft Pieter geen verdere introductie nodig. In 2016 heeft Pieter de eer gehad om tijdens carnaval de heerser te mogen zijn van Krutjesgat. Inmiddels heeft hij de scepter overgedragen aan prins Ronald maar hij zal ook deze carnaval weer overal te vinden zijn met zijn vriendengroep de Zwoele Ridders. Pieter is 28 jaar oud en woont in Breugel. Hij is eigenaar van Egmond Design, waarmee hij actief is op het gebied van o.a. reclame, drukwerk en websites. In zijn vrije tijd voetbalt Pieter bij SBC, is hij een van de kartrekkers van de Kindervakantieweek Breugel en een van de initiatiefnemers van het Beach Event Son, wat dit jaar voor het 4e jaar plaatsvond. Pieter zeg: “Ik vind het heel spannend. Ik denk dat het moeilijk is om zo’n heel groot orkest aan te spreken, maar ik heb nog een half jaar om te oefenen dus dat moet goedkomen.” Muzikale ervaring heeft Pieter, op een enkele klarinetles vroeger na, niet, alhoewel hij natuurlijk wel een heel jaar lang op pad is geweest met zijn hofkapel de Bloaskaken. Of die ervaring hem gaat helpen, zullen we zien op 10 juni 2017.

Nell van Doleweerd

Velen van u zullen Nell van Doleweerd kennen als oud-wethouder van Son en Breugel. Jarenlang heeft ze deze functie in ons dorp bekleed namens de GSSB. Tegenwoordig is ze op de achtergrond nog steeds actief voor Dorpsvisie. Nell is de enige van de Maestro’s die een actieve band heeft met Pro Honore Et Virtute. Ze is in het verleden enkele jaren voorzitter geweest van de harmonie en is nog altijd een regelmatig bezoeker van de repetities op donderdagavond. Ze heeft dus wel een idee hoe lastig het is om als dirigent voor een groot orkest te staan. Vandaar dat ze ook wat bedenktijd nodig had toen haar de vraag werd gesteld of zij een van de zes Maestro’s zou willen zijn. Nell vertelt: “Ik dacht bij mezelf, waarom komen ze nu bij mij terecht? Maar ik draag de harmonie een heel warm hard toe. Ik denk dat we als dorp trots mogen zijn op zo’n geweldig orkest, dus vandaar dat ik toch volmondig ja heb gezegd op dit verzoek. Ik vind het heel spannend, maar ik hoop dat ik me er met hulp van het orkest goed doorheen sla.”

Leon Spierings

Dat Leon Spierings verstand heeft van goede friet, dat is in Son en Breugel geen geheim. Maar of hij ook verstand van muziek heeft, dat zal de komende maanden moeten blijken. Ook Leon is een van de enthousiastelingen die de uitdaging is aangegaan om op 10 juni de harmonie van Pro Honore Et Virtute te gaan leiden. Leon is 52 jaar oud en woont met zijn vrouw Hanneke en hun twee dochters in Son. We kennen Leon allemaal als eigenaar van Cafetaria Spierings aan de Nieuwstraat en als prins van Krutjesgat in 2008. Alhoewel er een piano in de huiskamer staat, is Leon de enige van het gezin die daar helemaal niets op kan spelen. “Over mijn muzikale achtergrond kan ik kort zijn, die heb ik niet”, aldus Leon. “Het lijkt me echter wel geweldig om het orkest te dirigeren tijdens het Maestroconcert. Ik hoop dat iedereen komt kijken, want die support heb ik wel nodig”. 

Tom van den Nieuwenhuijzen

De derde Maestro die we aan u voorstellen is Tom van den Nieuwenhuijzen. Tom is 34 jaar en woont samen met zijn man in Eindhoven. Sinds dit jaar is Tom wethouder in Son en Breugel namens PvdA/GroenLinks.  Hij is verantwoordelijk voor Cultuur. Vandaar ook dat Tom onmiddellijk “ja” zei toen hij werd gevaagd voor Maestro: “Ik wil mezelf graag laten zien in het dorp, zeker bij de verenigingen die belangrijk zijn voor de cultuur in Son en Breugel”, aldus de wethouder. Tom heeft zelf enige muzikale ervaring. Als kind heeft hij noten leren lezen en blokfluit gespeeld, waarna hij snare drum is gaan spelen bij de Schutterij. Op latere leeftijd heeft Tom ook nog pianoles gehad. “Ik heb wellicht wel wat muzikale ervaring, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een orkest kan dirigeren. Dat is ook voor mij nieuw. Ik kijk er wel heel erg naar uit, ik heb er veel zin in.”

Rob Verschuren

Ook Rob Verschuren zal op 10 juni acte de presence geven als een van de zes Maestro’s. Rob woont sinds een half jaar officieel op Roois grondgebied. Maar aangezien de gemeente het mooie Zwijnsbergen graag bij Son en Breugel zou willen zien, ziet de organisatie van Maestro deze kleine grensoverschrijding ook maar door de vingers. Rob is getrouwd met Annelies en heeft 4 kinderen die al niet meer thuis wonen.  Jarenlang is Rob leerkracht schoolmeester geweest op de Stoklandschool, waarna hij de stap heeft gemaakt naar het Fioretticollege in Sint-Oedenrode alwaar hij Nederlands geeft.  Inmiddels geniet hij van zijn welverdiende pensioen. In 1995 was Rob de prins van Krutjesgat . Velen van u zullen Rob daarnaast kennen als tonprater tijdens de zittingsavonden, waar hij afgelopen jaar een glansrijke comeback maakte na enkele jaren van afwezigheid. Met The Blue Stars heeft hij al enkele succesvolle programma’s op de planken gebracht, met cabaret en liedjes. Of deze muzikale bagage voldoende is om ook te slagen als Maestro, dat zal moeten blijken. “Ik ga me er in elk geval voor de volle 100% voor inzetten”, aldus Rob. 

Kristel Pols - Engel

De eerste Maestro die we aan u gaan voorstellen is Kristel Pols - Engel. Kristel is 32 jaar oud, woonachtig in Breugel en getrouwd met John. Samen zijn ze pleegouders van een zoon en dochter. In Son en Breugel is Kristel vooral bekend als kapster bij kapsalon La Jeunesse en als deelnemer aan de jaarlijkse zittingsavonden. Daar brengt ze elk jaar weer vele mensen aan het lachen als een van de weinige vrouwelijke tonpraters van ons dorp. Die podiumervaring zal haar zeker van pas komen bij het Maestroconcert. Kristel heeft als 10-jarige éénjaar klarinetles gehad bij de harmonie. “Naast het zingen onder de douche is die klarinetles mijn enige muzikale achtergrond”, zegt ze zelf. “Ik vind het doodeng, maar ik heb er ontzettend veel zin in”.