Jury

Martien Maas

Martien maas studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg de hoofdvakken Piano docerend musicus, Piano uitvoerend musicus, directie en Schoolmuziek. Tegenwoordig is Martien als correpetitor en als voorzitter van de examencommissie verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij is als dirigent verbonden aan Harmonie De Vriendenkrans Heel, de Koninklijke Harmonie Deurne en de Politieharmonie Oost Brabant. In Son en Breugel is Martien natuurlijk vooral bekend als oud-dirigent van harmonie Pro Honore Et Virtute. Na 24 jaren nam hij op 3 februari afscheid als dirigent en werd hij opgevolgd door Johan Smeulders.

 

 

 

 

Johan Smeulders

Daarmee hebben we ook meteen het tweede jurylid genoemd. Johan Smeulders is 28 jaar en opgegroeid in Nuenen. In juli 2015 is hij cum laude afgestudeerd voor de “Bachelor of Conducting Arts” aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag en op 10 april jl. heeft jij het diploma “Master of Conducting Arts” behaald. Vanaf zijn 16e jaar heeft hij al kennis en ervaring mogen opdoen als dirigent bij verschillende (jeugd)orkesten. Behalve als dirigent van Pro Honore Et Virtute is Johan ook als dirigent verbonden aan Fanfare Ons Genoegen uit Oirlo, Harmonieorkest St. Cecilia Oerle, Harmonie St. Caecilia Lieshout en het gezamenlijke jeugdorkest van Knegsel en Wintelre. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Johan euphoniumspeler bij Brassband Rijnmond uit Rotterdam.

 

 

 

Pieter Melisse

Het derde en laatste jurylid is Pieter Melisse. Pieter is 44 jaar oud en speelt daarvan al 33 jaar trompet. De opleiding hiervoor heeft hij bij Pro Honore et Virtute gehad. In de loop der jaren is muziek wel zo'n beetje de rode draad in zijn leven geweest. Pieter heeft in tal van orkesten gespeeld, waaronder de harmonie, de Bloaskaken, de Bigband, de Eigenheimermuzikanten, de Drie Donken Blaaskapel en de Philips Harmonie. Alles bij elkaar heeft Pieter bij de diverse blaaskapellen ook 20 jaar als muzikaal leider gefungeerd. De afgelopen 10 jaar heeft deze muzikale duizendpoot zijn muzikale hobby verder uitgebreid met het maken van audio opnames. Momenteel heeft hij zijn eigen studio, The Trumpet Factory, van waaruit hij als sessiemuzikant voor studio's in heel Nederland werkt, maar ook CD opname's maakt voor andere muzikanten.