Koningsnacht 2023 vieren we samen

 

Na het enorme succes van de eerste editie in 2018, vieren we Koningsnacht 2023 opnieuw samen in Son en Breugel. Met trots presenteren we in samenwerking met het Oranjecomité Son en BreugelCafé-Restaurant De Zwaan, Foolen Audio & Light, de Gemeente Son en Breugel en ondersteund door geweldige sponsoren het Koningsconcert 2023.

 

Koningsnacht in ons dorp, hoe dan?

Samen zijn we ervan overtuigd dat we ook dit jaar weer een fantastisch concert voor Son en Breugel kunnen organiseren. Alle ingrediënten zijn tenslotte aanwezig: ons fantastische Harmonieorkest, veel lokaal zangtalent, een bruisend dorp dat wel van een feestje houdt, betrokken sponsoren en wellicht het allerbelangrijkste: enthousiaste vrijwilligers die er samen iets moois van willen en kunnen maken en de handen ineen hebben geslagen.

 

Het Koningsconcert 2023, wat te verwachten

Momenteel werken we achter de schermen hard aan het concert. Het Harmonieorkest repeteert al enige tijd onder leiding van interim-dirigent Marc Dufour en samen met de artiesten een zeer gevarieerd muziekprogramma. Hoewel we niet alles nu al willen verklappen, enkele tips van de sluier:

  • Het Kerkplein sfeervol verlicht en ingericht, vol met publiek
  • Een groot podium voor de oude Kerktoren
  • Een top orkest met prachtige moderne nummers van bekende artiesten
  • Zangers en zangeressen van lokale bodem
  • Gratis toegang voor iedereen die wil genieten van een prachtig concert
  • Verrassende optredens
  • Geweldig om met familie, vrienden, buurtgenoten te beleven
  • Voor jong en oud een prima start van de Koningsdagviering
  • ……….

Meer dan voldoende redenen om dit mee te beleven. Wees er dan ook bij op het Kerkplein, woensdagavond 26 april. Nog twijfel? Kijk dan via deze link naar een korte impressie van het Koningsconcert 2018 op de Facebookpagina van onze Harmonie.

Wil je het gehele concert nog eens teruzien? Klik dan op onderstaande afbeelding voor de opnames van onze partner Son en Breugel Verbindt.

Met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maakten.

 

 

 

Hoe het allemaal begon in 2017

“Wat zou het toch mooi zijn als we in 2028 ook in Son en Breugel van een echt concert op Koningsnacht kunnen genieten.” Zomaar een gedachte die enkele muzikanten en bestuursleden van onze Harmonie in 2017 hadden toen ze samen met ruim 5.000 anderen op het dorpsplein in Deurne daar de tweejaarlijkse Royal Music Night bijwoonden. Jaren geleden klein begonnen, traden in 2017 met de Koninklijke Harmonie Deurne grote namen als O’G3NE, Romy Monteiro en Laura van den Elzen, maar ook een keur van lokale zangers en artiesten op.

En inderdaad hoe geweldig zou dat zijn. Maar was het ook echt mogelijk om dit in 2018 te realiseren? Nou, dat was het en hoe. Het Koningsnachtconcert 2028 was een enorm succes, waarbij het Harmonieorkest en maar liefst 8 artiesten schitterden op een groots podium. Meer dan 2.000 mensen genoten op het kerkplein van een prachtig concert.

 

Bijna een jaar daarvoor, al direct bij het eerste overleg tussen het Oranjecomité en Harmonie Pro Honore et Virtute (al voor de zomer 2017!) bleek er voldoende animo te zijn om het verlangen om te zetten in daden. Bij beide organisaties leefde de gedachte dat de start met een gezamenlijke feestavond een prachtige toevoeging aan het programma van de Koningsviering zou zijn. Een programma dat je samen viert in ons eigen dorp! 

Vandaar ook het motto van het concert:

Koningsnacht vieren we samen in Son en Breugel

Met vele vrijwilligers organiseerde het Oranjecomité al jaren een mooi programma in het centrum, in de Gentiaan en in Breugel. Door de verbinding met de Harmonie, het OranjecomitéCafé-Restaurant De Zwaan, Foolen Audio & Light, de Gemeente Son en Breugel en diverse sponsoren organiseerden we in 2018 dan ook op Koningsnacht samen een prachtige eerste editie van het Koningsnachtconcert. Een concert bedoeld om de breedst mogelijke doelgroep van jong tot oud uit ons dorp met elkaar te verbinden.

Na deze eerste editie waren er ook in 2020 en 2021 plannen voor een vervolg. Zoals voor zovele evenementen bleek Corona helaas een spelbreker en kon een geplande tweede editie toen niet doorgaan. 2023 is het jaar waarop dit gelukkig weer wel mogelijk is. 

 

Meer informatie en contact

Voor alle actuele info over het Koningsconcert 2023 zie deze site en volg de nieuwsberichten in de lokale media, op de Facebookpagina van Pro Honore et Virtute en de website van het Oranjecomité Son en Breugel.