Actuele ontwikkelingen op onze reis om de wereld

Reis om de wereld in 80 dagen

een muzikaal avontuur, een belevenis voor alle zintuigen!

“Een echte Engelsman maakt geen grappen wanneer hij het heeft over zo iets serieus als een weddenschap." bemerkte Phileas Fogg. "Het is tijd om te gaan.”
(Jules Verne, Around the World in 80 Days)

 

08 November. Kleurplaten de Reis om de wereld uitgedeeld op scholen

Het project de Reis om de wereld leent zich er prima voor om ook kinderen (opnieuw) met muziek kennis te laten maken. Daarom zoeken we bewust de verbinding met de basisscholen van Son en Breugel. Zo delen we kleurplaten uit en geven we op enkele scholen een workshop voor de kinderen van groep 5 en 6. De kleurplaten zijn mede tot stand gekomen door een van onze sponsoren: Boudewijns Schoenen en kunnen tot 1 dec ingeleverd worden in de schoenenwinkel van Boudewijns. Heb je zelf nog geen kleurplaat? Vraag dan na op jouw basisschool of check de bibliotheek in het Vestzaktheater of er daar nog liggen.

 

 

01 November. Waarin Phileas de arena betreedt en het circus ontmoet.

Tijdens een wereldreis kom je zo maar van alles tegen. Zo komt Phileas zomaar in een echte arena terecht. Terwijl de Harmonie de Einzug der Gladiatoren uitvoert, zal Joris Zillekens, van Zillekens Entertainment Service zijn kunsten vertonen. Op jonge leeftijd werd Joris al “besmet” met het circusvirus en sindsdien speelt het circus een belangrijke rol in zijn leven. Jarenlang is Joris artiest en begeleider geweest bij een kindercircus en sinds 6 jaar heeft hij zijn eigen kleine probeercircus. Hiermee geeft Joris circusworkshops, kinderfeestjes en optredens in de omgeving van Eindhoven.

Het reizende bestaan van een circus is echter niet voor hem weggelegd. Vier jaar geleden is hij neergestreken in Blixembosch te Eindhoven, waar hij samen met zijn gezin woont. Maar met de Harmonie mee op een Reis om de wereld in 80 dagen, dat is natuurlijk wel leuk om mee te beleven. Kom tijdens de voorstelling maar eens zien waar Fileas Fogg het circus tegenkomt en Joris gaat optreden.

Lijkt het je leuk om zelf ook eens een poging te doen met jongleren of bal lopen? Volg dan na de middagvoorstelling op zaterdag of zondag zeker een echte workshop bij het probeercircus van Joris. Dan kun je zelf voor even een echte circusartiest zijn. Tot 8 of 9 december in het Vestzaktheater in Son.

 

 

 

 

31 Oktober. Een artiest die mee reist. Alex van Hove stelt zich voor.

Mijn naam is Alex van Hove. Ik woon met mijn zoon Sven in het Kempische dorpje Hapert. Vanuit mijn eigen organisatie help ik mensen die tijdelijk of duurzaam niet in staat zijn de regie over hun leven te voeren. Soms pittig maar zeker ook heel dankbaar werk. Vanaf jongs af aan kruipt het theaterbloed door mijn lijf.

Als 10-jarig jongetje stond ik al op het podium. En nu vele jaren later durf ik niet te zeggen hoeveel voorstellingen er gevolgd zijn. Het waren in ieder geval stuk voor stuk leuke, mooie en leerzame producties. In de afgelopen vijf jaar heb ik ook zelf producties geproduceerd en geregisseerd. Een mooi palet waar ik met warme gedachten op terugkijk met als ultieme hoogtepunt toch wel mijn vertolking van de rol van Tevje in de musical Anatevka. U weet wel...van het liedje "Als ik toch eens rijk was".

Naast acteren en zingen speel ik ook saxofoon en ben ik verbonden geweest aan meerdere korpsen. Ook daar een geweldig bijzondere ervaring mogen meemaken bij een concours in de concertafdeling van harmonieorkesten in het concertgebouw van Arnhem. Ik herinner me vooral de zenuwen. Tegenwoordig speel ik helaas alleen nog bij gelegenheid. Na al deze mooie ervaringen even een korte rustperiode gehad.

En nu mag ik meereizen met het zeer enthousiaste en creatieve harmonieorkest Pro Honore et Virtute. Als zanger? Als acteur? Als saxofonist? Tja.. Daar kom je alleen maar achter door te komen genieten van een van de voorstellingen van Reis om de wereld in 80 dagen. Met veel genoegen kijk ik uit naar ons gezamenlijk optreden en hopelijk bent u allen daar getuige van. We zien elkaar in december! Toch!

 

 

22 Oktober. Phileas Fogg krijgt begeleiding van Mara's dansstudio.

 

Zijn reis voert Phileas naar het mysterieuze Midden-Oosten. In deze sprookjeswereld van 1000 en 1 nacht wordt hij betoverd door de zwoele bewegingen van een van de buikdanseressen van Mara's Dansstudio. We zijn blij dat ook zij met ons meereizen. Tijdens onze Reis om de Wereld in 80 dagen zul je oren en ogen tekort komen tijdens het prachtige nummer Arabesque. Voor het publiek dat zelf eens wil buikdansen verzorgen ze een workshop na de voorstellingen op zaterdag- en zondagmiddag.

Mara’s Dansstudio is een dansschool voor en door vrouwen, in Son en Breugel/St. Oedenrode. Even tijd voor jezelf, lekker bewegen op muziek, plezier maken en de dagelijkse beslommeringen thuis laten. Dáár staan we voor! Want je leven vier je door te dansen! Ongeacht je leeftijd, gewicht, lengte, haarkleur of komaf.

Iedere week geven we buikdanslessen en diverse dansfitlessen. En omdat wij zeker willen weten dat je een dansles kiest die echt bij jou past, mag je niet 1 gratis proefles doen, maar dans je 2 weken gratis met ons mee.

 

Geen zin in wekelijkse dansles, maar wel een gezellige workshop of prachtig optreden? Ook dat kan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Voor meer informatie kun je terecht op www.marasdansstudio.nl

 

 

19 September. Maak kennis met onze reisleidster: Linda van der Stelt

Mijn naam is Linda van der Stelt, ik ben vijftig jaar oud en kom uit Helmond. Al vanaf mijn vijftiende speel ik klarinet, en in de loop der jaren heb ik bij diverse harmonieorkesten gespeeld, waaronder de Philips Harmonie in Eindhoven. Daar ben ik ruim vijftien jaar geleden naast het muzikant-zijn ook in de functie van ladyspeaker gerold. In die tijd heb ik onder andere vertelster mogen zijn bij een aantal hele leuke kinderconcerten. Het ladyspeaker gebeuren is daarna een beetje een eigen leven gaan leiden, waardoor ik ook bij diverse andere verenigingen diverse hele leuke concerten heb mogen presenteren.

 

Als ik iets vertel bij een concert wil ik graag meer doen dan alleen de nummers een beetje aan elkaar praten om de tijd te vullen. Vertellen in welk jaar een muziekstuk geschreven is, of wanneer de componist overleed, daar zit in mijn optiek namelijk niemand in het publiek op te wachten. Wat ik probeer is dingen te vertellen die iets toevoegen, zoals eigenaardige bijzonderheden, grappige anekdotes, of ik probeer er een verhaal omheen te breien waarbij de muziek en de tekst elkaar aanvullen.

Welnu, dat laatste is precies wat er in december bij de Reis om de wereld in 80 dagen in Son staat te gebeuren. Alle muzikanten in het orkest, de solisten en ik gaan samen het bijzondere verhaal vertellen van Phileas Fogg en zijn Reis om de Wereld. Het beloofd zo een echt spektakel te worden voor zowel het publiek als de deelnemende muzikanten.