Marc Dufour aangenomen als dirigent Harmonieorkest

26 juni 2023

Met ingang van 08 juni 2023 is Marc Dufour de vaste dirigent van ons Harmonieorkest. En daar zijn we enorm content mee.

Dit betekent dat de zoektocht naar een nieuwe dirigent ten einde is. Na eerdere gesprekken hebben in mei drie kandidaten, waaronder Marc, een eigen proefrepetitie uitgevoerd en na elke repetitie hebben de muzikanten hun bevindingen gedeeld met de sollicitatiecommissie. Na de laatste proefrepetitie hebben de muzikanten hun voorkeur kenbaar gemaakt. Deze was duidelijk, zo’n 90% gaf de voorkeur aan voor Marc en daarmee werd Marc aanbevolen aan het bestuur. De keuze was dan ook snel gemaakt. In een goed gesprek met Marc is de motivatie van de muzikanten gedeeld, zijn afspraken gemaakt en is al even vooruitgekeken naar de toekomst.

In zijn tijd als interim dirigent sinds januari van dit jaar heeft Marc zich prima gepresenteerd. Op een ontspannen manier heeft hij het orkest in korte tijd geleid naar en tijdens het Koningsconcert en inmiddels ook met het concert op de Ondernemersavond van de Lionsclub. We hebben er als bestuur alle vertrouwen in dat de muzikanten van het Harmonieorkest onder leiding van Marc op een geweldige manier hun muziekhobby kunnen uitoefenen. Ook zien we samen uit naar de verdere ontwikkeling en groei van het orkest.

Dank aan alle leden van de sollicitatiecommissie, die gezorgd hebben voor een zorgvuldige procedure en de vele moeite om tot de beste kandidaat te komen. Ook dank aan alle muzikanten voor hun betrokkenheid, feedback en geduld.