Info

De achtergrond

“Wat zou het toch mooi zijn als we ook in Son en Breugel van een echt concert op Koningsnacht kunnen genieten.” Zomaar een gedachte die enkele muzikanten van de Harmonie vorig jaar hadden toen ze samen met ruim 5.000 anderen op het dorpsplein in Deurne de tweejaarlijkse Royal Music Night bijwoonden. Jaren geleden klein begonnen traden in 2017 met de Koninklijke Harmonie Deurne grote namen als O’G3NE, Romy Monteiro en Laura van den Elzen, maar ook een keur van lokale zangers en artiesten op.

En inderdaad hoe geweldig zou dat zijn. Maar is het ook echt mogelijk om dit in 2018 te realiseren?

 

Koningsnacht in Son. Hoe doe je dat dan?

Wij zijn ervan overtuigd dat we dit ook voor Son en Breugel kunnen organiseren. Alle ingrediënten zijn tenslotte aanwezig: een fantastische Harmonie, veel lokaal zangtalent, een bruisend dorp dat wel van een feestje houdt, en het allerbelangrijkste: enthousiaste vrijwilligers die er samen iets moois van willen en kunnen maken en de handen ineen hebben geslagen.

Al direct bij het eerste overleg tussen het Oranjecomité en Harmonie Pro Honore et Virtute (al voor de zomer 2017!) bleek er voldoende animo te zijn om het verlangen om te zetten in daden. Bij beide organisaties leefde de gedachte dat de start met een gezamenlijke feestavond een prachtige toevoeging aan het programma van de Koningsviering zou zijn. Een programma dat je samen viert in ons eigen dorp!  Vandaar ook het motto van dit concert: Koningsnacht vieren we samen in Son en Breugel

Met vele vrijwilligers organiseert het Oranjecomité al jaren een mooi programma in het centrum, in de Gentiaan en in Breugel. Door de verbinding met de Harmonie organiseren we dit jaar ook op Koningsnacht samen een prachtig concert. Een concert bedoeld om de breedst mogelijke doelgroep van jong tot oud uit ons dorp met elkaar te verbinden.

 

Een Koningsconcert, wat te verwachten

Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt aan het concert. Het Harmonieorkest repeteert al enige tijd samen met de artiesten voor een zeer gevarieerd muziekprogramma. Hoewel we niet alles nu al willen verklappen, enkele tips van de sluier:

  • Het Raadhuisplein sfeervol verlicht en ingericht, vol met publiek

  • Een groot podium voor het Gemeentehuis

  • Een top orkest met prachtige moderne nummers van bekende artiesten

  • Zangers en zangeressen van lokale bodem

  • Gratis toegang voor iedereen die wil genieten van een prachtig concert

  • Verrassende optredens

  • …….

 

Meer informatie en contact

Voor het Koningsconcert 2018 zie het tabblad “nieuws” op deze site en volg de nieuwsberichten in de lokale media, op de Facebookpagina van Pro Honore et Virtute en de website van het Oranjecomité Son en Breugel.