Het Samenspeelorkest, lerend samen muziek maken

Wat is er nu leuker dan samen muziek maken? Leerlingen die een tijdje les hebben en al wat noten kunnen spelen, kunnen mee gaan doen in ons Samenspeelorkest. Dit orkest bestaat dan ook uit voornamelijk jonge beginnende leerlingen. Het doel is om de muzikanten te leren om samen te spelen en te luisteren naar andere instrumenten. Het Samenspeelorkest is een opstap naar de Opleidingsharmonie. Enkele keren per jaar wordt er een uitvoering of concert gegeven, soms als zelfstandig, een andere keer samen met de Opleidingsharmonie. Het orkest staat onder leiding van Freddie Louwers. De vaste repetitieavond is op dinsdag van 19.00 uur tot 19.45 uur. De repetities in het Vestzaktheater zijn vrij toegankelijk.

Geweldig te zien hoe ook deze jonge muzikanten, allen nog leerlingen van de basisschool, kunnen stralen op een concert. Dat bleek zeker ook toen het Samenspeelorkest met de ander orkesten schitterde op het podium tijdens Music in blue 2017 in de Bongerd. "Ik speel nog geen half jaar een muziekinstrument en ik mag nu al meedoen", gaf een van de jongste muzikanten aan. Dat is nu de kracht van Pro Honore et Virtute: iedereen mag en kan meedoen op zijn eigen niveau. Alleen door muziek te maken en ervaringen op te doen blijf je plezier hebben in je muziekhobby.

Ben je nog leerling op de basisschool en vraag jij je af of muziek maken iets voor jou is? Kom dan rustig eens kijken bij de repetitie of een uitvoering. Er is altijd ruimte voor nieuwe muzikanten op verschillende instrumenten.

 

Informatie bijgewerkt t/m 23-03-1018