Valentijn met de jeugd van Pro Honore. Music was my first love…..

14 februari 2017

“Wij komen naar mijn broer luisteren en lekker een broodje eten”. Een beetje verlegen, met de hand nog stevig in die van mama, kijkt de dreumes me aan als ze op zondagmorgen het Vestzaktheater in stapt. Ruim een half uur later zie ik haar zitten aan een van de lange tafels in de zaal. Met een half broodje nog in de hand, chocopasta in haar mondhoeken meedeinend op de muziek van Colors of the Wind uit de musical Pocahontas.

Geweldig dat er bij Pro Honore muzikanten zijn die hun eigen initiatieven kunnen realiseren in een prachtig concert. Eind vorig jaar gaven twee leden van de Opleidingsharmonie, Ron en Eveline van Eijk, aan dat ze een idee hadden om in 2017 een Valentijnsconcert te verzorgen. Niet zomaar een concert, maar een muzikaal ontbijt verzorgd door een samenspel van maar liefst drie muziekgezelschappen: de Opleidingsharmonie, het Samenspeelorkest en de Leerlingpercussiegroep.

En na alle prima voorbereidingen hebben zij vandaag laten zien dat het niet bij ideeën is gebleven. Want wat hebben we kunnen genieten van mooie muziek en een heerlijk ontbijt. Muziek, speciaal voor Valentijn samengesteld door de dirigent Frank van Mierlo en Patrick van de Heuvel, die prachtig vertolkt werd door de jeugdige muzikanten van de orkesten. Mooie bekende liefdes nummers als Can you feel the love tonight uit de musical the Lion King en My heart will go on uit de film Titanic schalde instrumentaal door de zaal. Een zaal vol met veel bekende gezichten, ouders, grootouders. Maar ook velen die zo kennis maakten met de muzikanten van Pro Honore. Ook vrienden, buren en buurtgenoten werden getrakteerd op een prachtige ochtend. Als toetje speelden nog diverse moedige solisten, duo’s en een enkel trio op hun instrumenten. Mooi dat ook zij de gelegenheid hadden om al zo jong hun podium te pakken.

Na het concert zag ik ze weer. De chocopasta inmiddels afgeveegd, liep ze naar haar grote broer. “Mooi he”, hoorde ik haar trots tegen opa en oma zeggen. Inderdaad, het was mooi. Inderdaad, trots ben ook ik op onze jeugdmuzikanten en initiatiefnemers die zo iets moois neerzetten.