Seniorenorkest Sonore een weekend naar Manderscheid

6 mei 2012

Ter afsluiting van het feestelijk jaar ter gelegenheid van het 20jarig bestaan van het seniorenorkest Sonore is het gehele orkest met aanhang een weekendje naar Manderscheid in de Eiffel geweest. Vrijdagmorgen 20 april met de touringcar vertrokken en na een landelijk tochtje legden we even aan in Spa. Vandaar uit naar het toeristisch dorp Manderscheid naar het hotel am Ceresplatz.. ’s Avonds werd er, na het diner, met accordeonbegeleiding uit volle borst smartlappen gezongen dat almaar luider werd naarmate er wijn geproefd werd.

De volgende dag stapte iedereen weer in de bus voor een verrassingstocht. We brachten een bezoek aan een wijnproeverij aan de Moezel Al hoewel het weer niet zo best was tijdens het busreisje was de stemming opperbest en vanuit Alken maakten we een boottochtje op de Moezel waarop we ook de lunch gebruikten.

Terug in het hotel snel dineren en omkleden voor de muzikale avond in het Kurhaus die verzorgd werden door het jeugdorkest van Manderscheid en Sonore onder het motto: “Jung und Alt machen Musik”. Het jeugdorkest , bestaande uit jongens en meisjes tussen 10 en 18 jaar, vertolkte op een onnavolgbare wijze de muziek van de musicals Mama Mia en de Lion King en een compilatie van muziek van Neil Diamond en Noorse sagen. Geweldig wat ze ten gehore brachten. Na de pauze was Sonore aan de beurt en ze steelde de show met polka’s, tango, evergreens en meezingers. Het publiek genoot duidelijk van het optreden en na een staande ovatie werd als toegift Colonel Boogy gespeeld. Het was geweldig. Daarna is er in het hotel nog even nagenoten waarbij het voor sommigen een beetje laat werd.

De volgende dag zijn we weer vertrokken richting huiswaarts en de chauffeur liet ons het prachtige vulkaanlandschap zien met zijn vele met water gevulde kraters de zogenaamde “maaren”. We brachten een bezoek aan de Vulkaanbrouwerij in Mendig.

In de 19de eeuw werd hier gebruikt gemaakt van onderaardse grotten door 28 brouwerijen waar de temperatuur constant 10 graden is. Toen mijnheer Linde de koelmachine uitvond was het gedaan en werd het een toeristische attractie. Je moet er wel 153 treden voor afdalen en weer opklimmen om dit te bewonderen. Nadien was een goede lunch wel op zijn plaats. Hiervandaan ging het huiswaarts en waren rond 6 uur weer in Son terug. Door de gedegen kennis van onze zeer aangename, komische en geweldige chauffeur werden we op een voortreffelijke manier geinformeerd over hetgeen aan ons voorbij kwam. Mede dankzij hem, de uitgelaten stemming en de goede kameraadschap onder ons allen kunnen we terug zien op een voortreffelijk einde van een feestelijk jaar.