Algemene bepalingen inzake instrumentarium

Instrumentarium:


De Stichting Pro Honore et Virtute beschikt over muziekinstrumenten in de ruimste zin des woord die in eigendom verworven zijn door aankoop of schenking.

 

Bruikleen van een instrument:

Dit is een overeenkomst waarbij de Stichting PHEV een muziekinstrument in gebruik geeft onder de voorwaarde dat degene die dit muziekinstrument ontvangt het muziekinstrument direct na beëindiging van muzieklessen of lidmaatschap zal terug geven. De Stichting PHEV blijft eigenaar van het geleende muziekinstrument.

De gebruiker van het muziekinstrument zal:

  • als “een goed huisvader” voor de bewaring zorgdragen;
  • voor juist behoud van het geleende muziekinstrument zorg dragen;
  • het muziekinstrument niet aan derden ter beschikking stellen;
  • het muziekinstrument niet inzetten voor andere doeleinden dan die van PHEV;
  • jaarlijks bijdragen in de onderhoudskosten van het instrument.

 

Reparatie:

Voor een reparatie van een muziekinstrument in gebruik bij een van de orkesten van de stichting dient, te allen tijde, toestemming gevraagd te worden aan de penningmeester van de Stichting Pro Honore et Virtute of gemandateerde bevoegdheid aan de instrumentencommissie van genoemde Stichting.

 

Revisie en of onderhoud:

Voor een revisie of onderhoud van een muziekinstrument in gebruik bij een van de orkesten van de stichting dient, te allen tijde, toestemming gevraagd te worden aan de penningmeester van de Stichting Pro Honore et Virtute. In beginsel wordt ervan uitgegaan dat revisie van een instrument maximaal eenmaal in de drie jaar plaatsvindt. Tussentijdse en extra revisie zal in rekening worden gebracht aan de muzikant of leerling.

 

Toestemming voor reparatie en of revisie:

Dit is van toepassing voor muzikanten die een instrument bespelen in een van de orkesten van PHEV en in bruikleen dan wel in eigendom hebben en jaarlijks bijdragen in de onderhoudskosten. Twee of meerdere instrumenten zijn hiervan uitgesloten. Middels een opdrachtbrief verstrekt door de penningmeester of instrumentenbeheer kan het instrument ter reparatie of revisie worden aangeboden. Hierdoor kan zowel het instrument dat gebruikt wordt voor de harmonie als het instrument dat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de Blaoskaken onder deze bepaling vallen.

 

Reparatie en of revisie instrument:

Instrumenten die ter reparatie en of revisie worden aangeboden moeten vergezeld zijn van een opdrachtbrief. Hierop staat de uit voeren reparatie of revisie vermeld. De muzikant draagt zelf zorg voor het brengen en ophalen van zijn instrument.

Het instrument dient hiervoor aangeboden en opgehaald te worden bij:

  • De Blaasinstrumenten Specialist, Johan van Geffen, Provincialeweg 3, te Veldhoven, telefoonnummer 040-2537518 of email: info@deblaasinstrumentenspecialist of
  • Muziekcentrum Best, De Donge 5, te Best, telefoonnummer 0499-390423.

Een instrument dat ter reparatie of revisie wordt aangeboden wordt zo spoedig mogelijk gerepareerd conform gemaakte afspraken tussen de Stichting PHEV en De Blaasinstrumenten Specialist dan wel Muziekcentrum Best. De muzikant mag zelf de keuze bepalen naar welke specialist zijn voorkeur uitgaat. Overige afspraken over het aangeboden muziekinstrument worden met de bespeler zelf ter plaatse gemaakt.

 

Muziekinstrumenten die in overleg met het instrumentenbeheer bij een ander of derde ter reparatie worden aangeboden:

De rekening dient te worden voldaan door de muzikant zelf. Hierna kan de rekening ingediend worden bij de penningmeester. Deze zal de rekening na goedkeuring verrekenen. Dit kan mogelijk plaatsvinden onder aftrek van een eigen bijdrage.

 

Schade aan een instrument in bruikleen:

Deze dient te allen tijde voorafgaande aan de reparatie gemeld te worden bij de penningmeester. Schade aan het instrument wordt aan de bruiklener in rekening gebracht. Deze dient de schade te vergoeden op eigen kosten dan wel via zijn eigen WA –verzekering .

 

Administratie instrumentarium:

Van elk instrument dat eigendom is van de Stichting Pro Honore et Virtute en een instrument dat niet in eigendom van de Stichting maar wel is aangemeld voor collectief onderhoud, wordt een registratiekaart aangelegd.

Op deze kaart worden de navolgende aantekeningen gemaakt;

  • naam bruiklener of eigenaar van het instrument;
  • de leeftijd van het instrument;
  • het onderhoud hiervan en de uitgevoerde reparatie(s) op datum;
  • de uitgevoerde revisie.

 

Eigen bijdrage voor leden die hun instrumenten ter reparatie en of revisie aanbieden:

Indien blijkt dat een instrument bovenmatig aangeboden wordt voor reparatie en/of revisie en/of onderhoud en de oorzaak is te wijten aan onzorgvuldigheid in het onderhoud of onzorgvuldigheid in de behandeling en het omgaan met het instrument, wordt door de penningmeester het bedrag van een extra bijdrage in overleg met de muzikant bepaald. Deze extra eigen bijdrage geldt voor muzikanten van het harmonie orkest, de opleidingsharmonie, het samenspeelorkest, Sonore en de leerlingen die een in bruikleen van de Stichting Pro Honore et Virtute een instrument bespelen.

 

Aankoop eigen instrument:

Wanneer een muzikant van de harmonie besluit een eigen instrument aan te kopen en gebruik wenst te maken van de regeling inzake onderhoud, revisie en of reparatie dan dient het lid tevens zorg voor te dragen dat het identiteitsnummer van het instrument wordt doorgegeven aan de penningmeester en het instrumentenbeheer.

 

Meerdere instrumenten:

In het geval een muzikant meerdere instrumenten van de Stichting in zijn of haar bezit heeft, moet het niet gebruikte instrument worden afgestaan, bijvoorbeeld ten behoeve van nieuwe muzikant of leerling, zodra daarom wordt verzocht.

 

Beëindiging van het lidmaatschap of muziekopleiding:

Dit betekent dat het in bruikleen ontvangen instrument binnen een week na opzegging van het lidmaatschap of opleiding ingeleverd dient te worden bij het instrumentbeheer of penningmeester. Het instrument verkeert bij inlevering in goede staat, is goed onderhouden en is bovendien schadevrij. Dit ter beoordeling van de penningmeester. Bij een geschil wordt op kosten van de bruiklener een technisch rapport opgesteld door een of twee specialisten.

 

Verantwoordelijkheid:

De muzikant of leerling muzikant is verantwoordelijk voor het instrument wat hij of zij in bruikleen van de Stichting Pro Honore et Virtute heeft gekregen. De term “als goed huisvader”, wil zeggen dat het instrument onderhoud behoeft na het volgen van een les of een repetitie, een serenade of een concert. De levensduur maar ook het speelgenot van het instrument wordt hierdoor bevorderd.

 

Jaarlijkse bijdrage:

Deze wordt jaarlijks door het bestuur van de Stichting PHEV vastgesteld en is van toepassing voor:

-instrumenten verkregen in bruikleen van de Stichting PHEV;
-instrumenten in eigendom van de muzikant, indien aangemeld voor deze regeling bij de Stichting.

 

Waarborgsom:

Door nieuwe muzikanten of leerlingen van een bruikleeninstrument dient een waarborgsom te worden voldaan van € 50,=. Dit bedrag zal bij het inleveren van het muziekinstrument in goede staat, worden verrekend. Het instrument verkeert bij inlevering in goede staat, is goed onderhouden en is bovendien schadevrij. Dit ter beoordeling van de penningmeester. Bij verschil van mening hierover wordt op kosten van de bruiklener een technisch rapport opgesteld door een of twee specialisten.

 

Slotbepaling:

Indien door de bruiklener zonder overleg vooraf van bovengenoemde bepalingen wordt afgeweken kan het muziekinstrument per direct worden ingevorderd. Het bestuur van de Stichting Pro Honore et Virtute behoudt zich het recht voor in bijzondere gevallen af te wijken van deze algemene bepalingen.

Bovenstaande bepalingen zijn vastgesteld in de bestuursvergadering van 16 november 2011.

Son en Breugel, 01 januari 2012

Formulier: PHEV2012-08