Dirigent Sonore Harrie Scheutjens Erelid van Pro Honore et Virtute

12 december 2016

Op vrijdag 9 december 2016 is de heer Harrie Scheutjens benoemd tot Erelid van onze stichting. Tijdens het optreden van “zijn” Sonore werd Harrie deze avond verrast door voorzitter Henk Vogels met deze eer. Harrie Scheutjens heeft zich ruim 45 jaar voor Pro Honore et Virtute uitermate verdienstelijk gemaakt. Sinds 1971 heeft Harrie gedurende vele tientallen jaren als docent, hoofd opleidingen en dirigent van het Leerlingenorkest, de Opleidingsharmonie en het Samenspeelorkest een belangrijke stempel gedrukt op de muzikale ontwikkeling van de stichting en de muzikanten. Ook geeft Harrie sinds de oprichting in 1991 op een uitmuntende manier als dirigent leiding aan ons seniorenorkest Sonore. Harrie kan met ere een echte Pro Honore et Virtute man genoemd worden. Harrie van harte.

Afscheidsrede voor Rien van Overbeek

3 juni 2013

ZATERDAG 25 MEI 2013

In de 3de fase van je leven heb je niet meer zo de behoefte om te presteren en ga  je gewoon dingen doen die je leuk vindt en waar je passie ligt.
Velen hebben behoefte om van muziek maken te blijven genieten en dan vooral samen met leeftijdsgenoten.
Ook bij ons seniorenorkest Sonore repeteren we elke woensdagmorgen op een gezellige en serieuze manier.
De dirigent moet af en toe 3 x iets uitleggen omdat het gehoor ook niet meer is zoals het geweest is of omdat soms een kletsmajoor de aandacht afleidt.
Rien was sinds 1972 bij de harmonie PHeV en vanaf 1996 bij Sonore. Samen met enkele andere muzikanten maakte hij het tubastraatje.
Hij trad niet op de voorgrond maar soms hoorden we de tubaspelers mopperen onder elkaar en
dan was hij niet te beroerd om een ferme hilarische sneer uit te delen.
Door lichamelijke gebreken moest helaas zijn onderbeen worden geamputeerd maar zo gauw hij weer vooruit kon
kwam hij weer en deed weer vrolijk mee zonder te klagen en met de nodige zelfspot.
Totdat we deze week vernamen dat Rien in zijn slaap was overleden. Met verslagenheid zijn we woensdag
de repetitie begonnen met een minuut stilte De lege plek in ons midden raakte ons allen.
Ingetogen en met respect hebben we de muziek ingestudeerd die we nu spelen.

<--break->
Toen ik aan wat muzikanten vroeg wat ze van Rien vonden kwam er altijd een glimlach op de mond.
En kwamen ze met de wel of niet ware verhalen over het laxeermiddel dat hij kreeg van zijn dokter toen hij zo moest hoesten,
over zijn been dat gemaakt was van kreupelhout en dat hij dat een keertje verloren had op een fietstochtje op de tandem met Marietje.
Hoe hij zijn jas zogenaamd op de kapstok hing en het Lieshoutse koffie dat hij in de pauze altijd dronk.
Rien was adrem en hilarisch met zijn ontwapenende opmerkingen.
Als je hem goede morgen wenste dan keek hij je zo genaamd verwonderd aan en zei hij: ” minde gij dè echt?”
 
Velen hielpen hem met zijn koffer dragen. Hij was je daar dankbaar voor en hij zou een goed plaatsje in de hemel voor je reserveren.
Hij zal het daar druk krijgen.
 
Rien was geen opvallende maar wel een trouwe muzikant. Zeuren kende hij niet. Rien was met zijn droge humor, zijn gevatheid en
medeleven met andere orkestleden een onuitgesproken bindende medemuzikant en heeft hij bij gedragen aan de warme saamhorigheid binnen Sonore.
 
Het orkest zal verder gaan met samen genieten van muziek maken en Rien zal blijven voortleven in onze gedachten.
Rien je was  iemand met een gouden hart
We zullen jou blijven herinneren zoals je was. Iedereen op zijn eigen manier.
  
Als je Rien begroette met: hé Rien ben je er weer ? dan zei hij: “dè ziede toch !!
Zo zal het nooit meer zijn.
Rien is niet meer.

WWAAUUWW, ONVERGETELIJKE FEESTAVOND!!!

28 november 2012

 

Een rode loper, echte lakeien die 'veur de neudige etiketten zeurgden', een sfeervolle foyer en een uitnodigende dansvloer in de grote zaal van het Vestzaktheater zorgden ervoor dat iedereen bij binnenkomst al in de juiste stemming zat. Alle muzikanten, van groot tot klein en van jong tot oud verschenen in Glamour en Glitter kleding zoals de organisatie had gevraagd. Soms leverde dat een bescheiden strikje op, soms een glitterjasje en soms zelfs een totale bodyglitter. Iedereen had zijn uiterste best gedaan er mooi en feestelijk uit te zien. Alle orkesten van de stichting Pro Honore et Virtute waren van de partij en dat leverde een gevarieerd beeld op: aan de zijkanten de bedaarde en gezellig kletsende muzikanten van Sonore, op de dansvloer de harde kern van de Opleidingsharmonie en het Harmonieorkest en daar tussendoor hossende en vrolijk rondspringende meisjes en jongetjes van het samenspeelorkest. Bij alle eerdere evenementen zorgden de muzikanten zelf voor de muziek, op deze avond werd voor muziek gezorgd en die was top!

Na een kort openingswoord van voorzitter Hulsen nam het jeugdige popbandje Random met volle overgave het feest over en dat tempo lieten ze de hele avond niet meer los. Niet dansen en niet kijken was er gewoon niet bij. De twee korte pauzes die ze hielden werden door de organisatie ingevuld met verrassende acts. Maikel van Hak en Carel Sarton wilden weten wat het 'nieveuu' van de leden was en kwamen tot de conclusie dat dit zo laag was dat het niet te meten viel. En de tweede pauze van Random werd ingevuld met een soepel dansend Latin danspaar. En iedereen keek vol bewondering naar de prestaties van dit prachtige danskoppel, echter zonder het daarna ook zelf in praktijk te kunnen brengen. Onze muzikanten kunnen beter muziek maken dan dansen, hihi. Aan het slot van de avond zorgden Hennie en Hans Merks nog voor een heerlijke hap en iedereen ging uitgeput en met een goed gevoel weer naar huis.

De volgende morgen was de organisatiecommissie al weer vroeg paraat om alles mee op te ruimen. Robert, Ad, Edwin, Eline en Freddie enorm bedankt voor deze vlekkeloze organisatie waarmee jullie voor een onvergetelijke avond hebben gezorgd. Vanaf nu richten we ons op het absolute hoogtepunt van het eeuwfeest: Harmony & Stars in Concert op 19 januari. Dit mag u niet missen!!

Seniorenorkest Sonore een weekend naar Manderscheid

6 mei 2012

Ter afsluiting van het feestelijk jaar ter gelegenheid van het 20jarig bestaan van het seniorenorkest Sonore is het gehele orkest met aanhang een weekendje naar Manderscheid in de Eiffel geweest. Vrijdagmorgen 20 april met de touringcar vertrokken en na een landelijk tochtje legden we even aan in Spa. Vandaar uit naar het toeristisch dorp Manderscheid naar het hotel am Ceresplatz.. ’s Avonds werd er, na het diner, met accordeonbegeleiding uit volle borst smartlappen gezongen dat almaar luider werd naarmate er wijn geproefd werd.

De volgende dag stapte iedereen weer in de bus voor een verrassingstocht. We brachten een bezoek aan een wijnproeverij aan de Moezel Al hoewel het weer niet zo best was tijdens het busreisje was de stemming opperbest en vanuit Alken maakten we een boottochtje op de Moezel waarop we ook de lunch gebruikten.

Terug in het hotel snel dineren en omkleden voor de muzikale avond in het Kurhaus die verzorgd werden door het jeugdorkest van Manderscheid en Sonore onder het motto: “Jung und Alt machen Musik”. Het jeugdorkest , bestaande uit jongens en meisjes tussen 10 en 18 jaar, vertolkte op een onnavolgbare wijze de muziek van de musicals Mama Mia en de Lion King en een compilatie van muziek van Neil Diamond en Noorse sagen. Geweldig wat ze ten gehore brachten. Na de pauze was Sonore aan de beurt en ze steelde de show met polka’s, tango, evergreens en meezingers. Het publiek genoot duidelijk van het optreden en na een staande ovatie werd als toegift Colonel Boogy gespeeld. Het was geweldig. Daarna is er in het hotel nog even nagenoten waarbij het voor sommigen een beetje laat werd.

De volgende dag zijn we weer vertrokken richting huiswaarts en de chauffeur liet ons het prachtige vulkaanlandschap zien met zijn vele met water gevulde kraters de zogenaamde “maaren”. We brachten een bezoek aan de Vulkaanbrouwerij in Mendig.

In de 19de eeuw werd hier gebruikt gemaakt van onderaardse grotten door 28 brouwerijen waar de temperatuur constant 10 graden is. Toen mijnheer Linde de koelmachine uitvond was het gedaan en werd het een toeristische attractie. Je moet er wel 153 treden voor afdalen en weer opklimmen om dit te bewonderen. Nadien was een goede lunch wel op zijn plaats. Hiervandaan ging het huiswaarts en waren rond 6 uur weer in Son terug. Door de gedegen kennis van onze zeer aangename, komische en geweldige chauffeur werden we op een voortreffelijke manier geinformeerd over hetgeen aan ons voorbij kwam. Mede dankzij hem, de uitgelaten stemming en de goede kameraadschap onder ons allen kunnen we terug zien op een voortreffelijk einde van een feestelijk jaar.

 

Geslaagde dansavond

29 maart 2012

Donderdagavond 15 maart heeft Sonore een muzikale dansavond verzorgd in het Juriaan Pelshuis. De  avond werd druk bezocht ondanks dat PSV een UEFA wedstrijd moest spelen tegen Valencia. Het duurde even maar al gauw kwamen de dansliefhebbers op de vloer. De dirigent legde verschillende walzen op de lessenaar en ja hoor men schakelde over op lijndansen. Ook vokaal stond onze zanger Jan van Alphen in de schijnwerper maar soms had hij toch wel moeite met het wisselen van microfoon en schuiftrombone. De avond  werd afgesloten met een slotlied dat door het gehele orkest werd mee gezongen.

40-jarig jubileum Rien van Overbeek

13 februari 2012

Het seniorenorkest Sonore, wat ook onderdeel vormt van PHEV, organiseerde op woensdag 8 januari jl een kapellenfestival in de feesttent op het Kerkplein in Son. Seniorenorkesten uit de omgeving speelden de hele dag voor elkaar en voor het (al wat oudere publiek). Toen Sonore zijn eerste nummer gespeeld had, nam spreker Ties van Gorp het woord en kondigde het bestuur van PHEV aan. Zij kwamen om de 74-jarige Rien van Overbeek een speld op te spelden en een oorkonde te overhandigen. Ook Marietje, de vrouw van Rien, werd niet vergeten want zij kreeg van Irma Kellendonk een prachtige bos bloemen. Zij wist te vertellen dat ze al 48 jaar getrouwd was met Rien. Het was sowieso een feestelijke dag voor Sonore want dirigent Harrie Scheutjens vierde zijn verjaardag en was eerder al gefeliciteerd met zijn 20-jarig jubileum met Sonore. 

Voorzitter Henk Hulsen sprak lovende woorden over de honkvaste muzikant die de bariton speelt en bekend staat als een enthousiast en fanatiek lid van Sonore. In november 2011 was Rien al gehuldigd in Liempde vanwege zijn 60-jarig jubileum bij harmonie Concordia. En nu dus een 40-jarig jubileum bij Pro Honore et Virtute. Johan Slegers vertelde een mooie anekdote over 'die noot is voor Rien', want hij kende Rien als buurman die jarenlang naast hem in het straatje bij de harmonie zat. Rien was duidelijk verrast met deze huldiging en zijn medemuzikanten van Sonore speelden dan ook terecht een langzalhijleven voor hem. Het bestuur dronk nog even een kopje koffie met een plak cake in de verwarmde tent en daarna ging iedereen weer naar zijn werk. Want wij zijn nog niet zover dat we overdag vrij hebben om muziek te maken. Rien wel en wat ons betreft terecht, want hij is een voorbeeld voor velen! 

 

Nieuw Erelid

De Heer Theo Stijkel, een van onze muzikanten, heeft helaas om gezondheisredenen zijn lidmaatmaatschap op moeten zeggen. 

Koffieconcert

In de Bongerd in Breugel werd op zondagmorgen 29 september een koffieconcert gegeven door het seniorenorkest Sonore uit Son en Breugel

en die Heidefelder Musikanten uit Eindhoven.

Sonore heeft dit concert speciaal georganiseerd voor de vrienden die dit orkest een warm hart toe dragen door hun financiële steun.

Seniorenorkest Sonore een weekend naar Manderscheid

Ter afsluiting van het feestelijk jaar ter gelegenheid van het 20jarig bestaan van het seniorenorkest Sonore is het gehele orkest met aanhang een weekendje naar Manderscheid in de Eiffel geweest. Vrijdagmorgen 20 april met de touringcar vertrokken en na een landelijk tochtje legden we even aan in Spa. Vandaar uit naar het toeristisch dorp Manderscheid naar het hotel am Ceresplatz.. ’s Avonds werd er, na het diner, met accordeonbegeleiding uit volle borst smartlappen gezongen dat almaar luider werd naarmate er wijn geproefd werd.

Seniorenorkestenfestival

Woensdag 8 febr. werd er in de feesttent in Son een seniorenorkeste festival georganiseerd waarbij meerdere orkesten uit de regio acte de presence gaven. Orkesten kwamen uit Best, Rosmalen, Laarbeek, St Oedenrode , Lieshout en het organiserende orkest Sonore. Het festival werd georganiseerd ter gelegenheid van het 20jarig bestaan van Sonore.

Pages