Aanmoedingsprijs voor Carnavalsoptocht

8 maart 2014

De opleidingsharmonie en het samenspeelorkest hebben met de carnavalsoptocht onder de naam "Hurde me nie" een aanmoedigingsprijs mogen ontvangen door de optochtcommissie! Onder leiding van Stephan Sanders heeft het selecte groepje muzikanten met een fantastische sfeer deelgenomen. Bekijk hier de foto's.

Opleidingsharmonie en slagwerkers nemen deel aan carnavalsoptocht

31 augustus 2013

Afgelopen week is na overleg met Tom van 't Hof en Mari van Gils gesproken over deelname aan de carnavalsoptocht in 2014. Het resultaat van dat gesprek is dat we gaan inschrijven als deelnemer in de vorm van een loopgroep c.q. wagen met muziek. Op dit moment is de voorkeur voor een loopgroep uitgesproken. De kern zal bestaan uit muzikanten van de Opleidingsharmonie en jonge slagwerkers. Mari zal hierover contact opnemen met Stephan Sanders. Het bestuur nodigt nadrukkelijk alle muzikanten (jong en oud) van de overige orkesten uit  om aan te sluiten bij deze groep. 

Het bestuur zal een budget vrijmaken om voor een goede uitvoering te zorgen. Eventueel start- en prijzengeld mag door de deelnemende muzikanten zelf worden besteed. Over thema- en muziekkeuze zal te zijner tijd meer bekend worden gemaakt. Indien er vrienden of vriendinnen zijn, die over een instrument en voldoende muzikaal niveau beschikken dan  kunnen zij zich eveneens melden bij Mari van Gils:taka80ly@kpnmail.nl. We hopen op een grote en vooral enthousiaste deelname. 

Reorganisatie van slagwerkopleiding

18 mei 2013

 

Het bestuur heeft in overleg met eigen dirigent en Rhythm Impact een plan van aanpak opgesteld om de  slagwerkafdeling  te verbeteren en te vergroten. Rhythm Impact is de slagwerkschool uit Berlicum waarmee al jaren wordt samengewerkt in de muzieklessen. Nu gaan zij ook deel uitmaken van de slagwerk- en percussie orkesten. Dit betekent dat er één uniforme lesmethode aangeboden wordt, dat extra aandacht aan werving van nieuwe slagwerkers besteed wordt, dat vanaf de zomervakantie slagwerklessen in de Boerderij in Breugel gegeven zal worden en dat meer uitvoeringen gegeven zullen worden. Het bestuur wenst muzikanten, docenten en dirigenten veel succes met de ambitieuze doelstelling.

WWAAUUWW, ONVERGETELIJKE FEESTAVOND!!!

28 november 2012

 

Een rode loper, echte lakeien die 'veur de neudige etiketten zeurgden', een sfeervolle foyer en een uitnodigende dansvloer in de grote zaal van het Vestzaktheater zorgden ervoor dat iedereen bij binnenkomst al in de juiste stemming zat. Alle muzikanten, van groot tot klein en van jong tot oud verschenen in Glamour en Glitter kleding zoals de organisatie had gevraagd. Soms leverde dat een bescheiden strikje op, soms een glitterjasje en soms zelfs een totale bodyglitter. Iedereen had zijn uiterste best gedaan er mooi en feestelijk uit te zien. Alle orkesten van de stichting Pro Honore et Virtute waren van de partij en dat leverde een gevarieerd beeld op: aan de zijkanten de bedaarde en gezellig kletsende muzikanten van Sonore, op de dansvloer de harde kern van de Opleidingsharmonie en het Harmonieorkest en daar tussendoor hossende en vrolijk rondspringende meisjes en jongetjes van het samenspeelorkest. Bij alle eerdere evenementen zorgden de muzikanten zelf voor de muziek, op deze avond werd voor muziek gezorgd en die was top!

Na een kort openingswoord van voorzitter Hulsen nam het jeugdige popbandje Random met volle overgave het feest over en dat tempo lieten ze de hele avond niet meer los. Niet dansen en niet kijken was er gewoon niet bij. De twee korte pauzes die ze hielden werden door de organisatie ingevuld met verrassende acts. Maikel van Hak en Carel Sarton wilden weten wat het 'nieveuu' van de leden was en kwamen tot de conclusie dat dit zo laag was dat het niet te meten viel. En de tweede pauze van Random werd ingevuld met een soepel dansend Latin danspaar. En iedereen keek vol bewondering naar de prestaties van dit prachtige danskoppel, echter zonder het daarna ook zelf in praktijk te kunnen brengen. Onze muzikanten kunnen beter muziek maken dan dansen, hihi. Aan het slot van de avond zorgden Hennie en Hans Merks nog voor een heerlijke hap en iedereen ging uitgeput en met een goed gevoel weer naar huis.

De volgende morgen was de organisatiecommissie al weer vroeg paraat om alles mee op te ruimen. Robert, Ad, Edwin, Eline en Freddie enorm bedankt voor deze vlekkeloze organisatie waarmee jullie voor een onvergetelijke avond hebben gezorgd. Vanaf nu richten we ons op het absolute hoogtepunt van het eeuwfeest: Harmony & Stars in Concert op 19 januari. Dit mag u niet missen!!

Flessenactie jeugdopleiding groot succes

15 januari 2012

Op zaterdag 14 januari hebben enkele tientallen jeugdleden een succesvolle flessenactie uitgevoerd. In totaal zijn er 176 kaartjes verkocht voor het jeugdconcert Music in Blue , 2 vlaggen en is er nog bijna 1400 euro opgehaald aan lege flessen en bijdragen in de collectebus. We hadden gehoopt op 750 euro dus dit is een geweldig resultaat. De jeugdleden hebben karretjes weggebracht, flessen ingenomen, flyers uitgedeeld, kaarten verkocht en natuurlijk ook muziek gemaakt. We hebben ons als Pro Honore et Virtute op een positieve manier laten zien en horen zoals dat past in dit jubileumjaar. 
 
Ik wil namens het bestuur en onze jeugdcommissie onze hartelijke complimenten uitdelen aan de jeugdleden en de muzikanten die hen deze dag begeleid hebben. We zijn trots op deze geweldige groep muzikanten. Vanaf volgende week (26 jan) beginnen de repetities voor Music in Blue. Dit jeugdconcert zal plaatsvinden in sporthal de Bongerd in Breugel. Er zijn nog ca 200 kaartjes te koop, dus als je bij dit muziekfeest wilt zijn, bestel snel je kaartjes bij het Vestzaktheater of bij de Bongerd. Feest lekker met ons mee!