Music in Blue 2017

22 september 2017

Muzikale Flessenactie Jeugd Harmonie voor Music in Blue

22 september 2017

Om van hun Jeugdconcert een groot succes te maken, houden de deelnemende muzikanten op zaterdag 30 september een muzikale actie bij de supermarkten in Son en Breugel. Tussen 10.00 en 15.00 uur halen zij bij de ingang van de winkels uw statiegeldflessen op terwijl een deel van hen muziek maakt. De Jumbo, Albert Hein, Aldi, Emte en Plus ondersteunen dit initiatief heel graag. Zo maken ook zij het met onze jeugd samen mogelijk om er op zaterdag 25 november tijdens het concert in de Bongerd een geweldig feest van te maken.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tijdens de actie entreekaarten te kopen voor € 7,50 per zitplaats op zaterdag 25 november vanaf 19.00 uur in de Bongerd. Nu zijn ze er nog!

Dus spaar uw statiegeldflessen op tot zaterdag 30 september, laat u verrassen door onze enthousiaste muzikanten en draag zo bij aan een prachtig concert voor Son en Breugel.

Meer informatie over het concert Music in Blue 2017 vind u hier.

Vaders muzikaal getrakteerd door de jeugd van onze Harmonie

21 juni 2017

Een beetje vroeg was het wel afgelopen zondag in het Vestzaktheater. “We zijn extra vroeg opgestaan om papa eerst ontbijt op bed te brengen, maar daarna snel omkleden en mijn instrument pakken” vertelde een jonge muzikant enthousiast. “Ja en ook ik mag vandaag meespelen” zei zijn duidelijk trotse vader. 
 
Een mooi inititatief was het. Als dirigent van het Samenspeelorkest deed Freddie Louwers enige tijd geleden een oproep aan de vaders van onze jeugdige muzikanten. Velen van hen bespelen immers ook een instrument. Soms in een ander orkest van Pro Honore, maar vaak ook bij een andere muziekvereniging, band, of gelegenheidsensemble. Voor anderen was het alweer even geleden dat ze zelf actief muziek maakten. Hoe dan ook, de oproep werd beantwoord en na enkele gezamenlijke repetities was het zondag dan zover: een optreden van het Samenspeelorkest, voor de gelegenheid ook echt samen met vaders. En dat pakte prima uit. Met vertolkingen van o.a. enkele marsen, moderne muziek uit diverse Disney-films en nummers van Abba, sloten ze af met het toepasselijke nummer “Thank you for the Music.” Leuk om zo vader en zoon of dochter naast elkaar op het podium te zien spelen.
 
 
Maar er was meer te beleven bij dit concert. Ook de slagwerkers van de Leerlingpercussiegroep onder leiding van Patrick van de Heuvel en de Opleidingsharmonie met dirigent Frank van Mierlo trakteerden de vele bezoekers op een prachtige ochtend. Om er zeker van te zijn dat iedereen ook echt wakker was, sloegen de slagwerkers af. Met ritmische nummers, met nog exotischere namen zoals Rumba Tumba, Groover en Latin for All brachten ze de stemming er prima in.
 
Aan de Opleidingsharmonie de eer om dit Vaderdagconcert in stijl af te sluiten. De gespeelde nummers tonen met recht de veelzijdigheid van dit jeugdige orkest aan. Van een temperamentvolle Paso Doble, tot moderne popmuziek in de vorm van een medley van Adele in Concert tot een nummer van de band Chicago.
 
Het was een geslaagd Vaderdagconcert. Daarnaast ook een prima opmaat naar het grote Jeugd Promsconcert Music in Blue 2017 op 25 november van dit jaar in sporthal de Bongerd. Dan zullen o.a. deze orkesten samen met lokale artiesten voor u een geweldige show neerzetten. We zien er naar uit om u ook dan te ontmoeten. Voor meer info kunt u de website van Music in Blue bekijken.
 

Vaderdagconcert

5 juni 2017

Talent gezocht! Hoe kan ook jij een bijdrage leveren aan Music in Blue 2017?

20 maart 2017

Op zaterdagavond 25 november 2017 verzorgt Pro Honore et Virtute het Jeugd-Promsconcert Music in Blue. De jeugdige muzikanten van onze Opleidingsharmonie, het Samenspeelorkest en de Leerlingpercussiegroep vormen hierbij de kern, waarbij er zeker ruimte is voor aanvulling vanuit het Harmonieorkest en de Malletgroep. Maar we willen meer! Music in Blue 2017 wordt een prachtig jeugdconcert vòòr en zeker ook dòòr de jeugd van Son en Breugel.

Om dit mogelijk te maken zoekt Harmonie lokale talenten en deelnemers om hier, net als in 2012, samen weer een geweldige en verrrasende avond van te maken. We denken hierbij aan talenten als zang, dans, solo-muzikanten, instrumenten anders dan in de PHEV-orkesten worden bespeeld. Maar ook andere amateurkunstenaars kunnen we mogelijk een podium bieden: musical, toneel, circus, goochelaars, etc. Bij voldoende belangstelling gaan we zeker kijken of we dit in kunnen passen in een prachtig muzikaal programma.

Daarom deze oproep aan alle jeugd van Son en Breugel of de regio: ken je iemand (mogelijk jijzelf wel!) die een uitvoerend talent heeft en dit graag op een podium voor een volle zaal van ruim 400 man wil laten zien samen met de Harmonie, geef dit dan aan. Mocht je zelf niemand weten, maar wel ideeën hebben wie ons met talenten in contact kan brengen, horen we dat ook graag.

We streven ernaar om per 1 mei alle deelnemers compleet te hebben. Op korte termijn dus al! Dan is daarvoor nog veel te doen: zoeken naar potentiele deelnemers, het houden van audities, inpassen in programma, etc.

Dus hoe kan ook jij hieraan bijdragen? Bedenk wel talent jij terug wil zien tijdens Music in Blue op 25 november en stuur jouw bijdrage (liefst voor eind maart 2017) naar Hans Waals via communicatie@phev.nl. Heb je nog vragen of twijfel je over een opgave? Stel je vraag per mail of bel 0499-842383, dan maken we er samen een mooi concert van.

 

Valentijn met de jeugd van Pro Honore. Music was my first love…..

14 februari 2017

“Wij komen naar mijn broer luisteren en lekker een broodje eten”. Een beetje verlegen, met de hand nog stevig in die van mama, kijkt de dreumes me aan als ze op zondagmorgen het Vestzaktheater in stapt. Ruim een half uur later zie ik haar zitten aan een van de lange tafels in de zaal. Met een half broodje nog in de hand, chocopasta in haar mondhoeken meedeinend op de muziek van Colors of the Wind uit de musical Pocahontas.

Geweldig dat er bij Pro Honore muzikanten zijn die hun eigen initiatieven kunnen realiseren in een prachtig concert. Eind vorig jaar gaven twee leden van de Opleidingsharmonie, Ron en Eveline van Eijk, aan dat ze een idee hadden om in 2017 een Valentijnsconcert te verzorgen. Niet zomaar een concert, maar een muzikaal ontbijt verzorgd door een samenspel van maar liefst drie muziekgezelschappen: de Opleidingsharmonie, het Samenspeelorkest en de Leerlingpercussiegroep.

En na alle prima voorbereidingen hebben zij vandaag laten zien dat het niet bij ideeën is gebleven. Want wat hebben we kunnen genieten van mooie muziek en een heerlijk ontbijt. Muziek, speciaal voor Valentijn samengesteld door de dirigent Frank van Mierlo en Patrick van de Heuvel, die prachtig vertolkt werd door de jeugdige muzikanten van de orkesten. Mooie bekende liefdes nummers als Can you feel the love tonight uit de musical the Lion King en My heart will go on uit de film Titanic schalde instrumentaal door de zaal. Een zaal vol met veel bekende gezichten, ouders, grootouders. Maar ook velen die zo kennis maakten met de muzikanten van Pro Honore. Ook vrienden, buren en buurtgenoten werden getrakteerd op een prachtige ochtend. Als toetje speelden nog diverse moedige solisten, duo’s en een enkel trio op hun instrumenten. Mooi dat ook zij de gelegenheid hadden om al zo jong hun podium te pakken.

Na het concert zag ik ze weer. De chocopasta inmiddels afgeveegd, liep ze naar haar grote broer. “Mooi he”, hoorde ik haar trots tegen opa en oma zeggen. Inderdaad, het was mooi. Inderdaad, trots ben ook ik op onze jeugdmuzikanten en initiatiefnemers die zo iets moois neerzetten. 

Valentijnsconcert

6 januari 2017

Dorpsconcert: Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

12 december 2016

Op zaterdagavond 10 december tijdens het Benefiet Dorpsconcert liet een gelegenheidsorkest van onze eigen Opleidingsharmonie, met jeugdige muzikanten van het Gerwens Muziekkorps en Fanfare St Caecilia uit Lieshout onder leiding van de dirigenten Mari van Gils en Raymond Sondagh horen dat ze flink in de jeugd investeren. Met hun vertolking van prachtige bekende populaire nummers van bijvoorbeeld Adele, musicals, de opera Carmen en zelfs het thema van Sesamstraat bewezen zij ook deze avond dat je ook met een harmonieorkest prachtige moderne muziek kan maken waar de vonken van af springen. “De toekomst is er al, die speelt nu voor u op het podium”, zoals presentratrice Sanne uit Gerwen helemaal terecht zei. Naast het danken van onze bewoners stond het benefiet Dorpsconcert dan ook in het teken van ondersteuning van deze jeugd. Door een succesvolle inzameling en een geslaagde actie “Heel PHEV Bakt” is de uitvoering van een prachtig Music in Blue met de jeugd in 2017 weer een stap dichterbij. 

Eerste prijs voor opleidingsharmonie tijdens concours

25 november 2015

De opleidingsharmonie van Pro Honore Et Virtute heeft afgelopen zaterdag 21 november tijdens het bondsconcours in IJsselstein een dik verdiende eerste prijs behaald. Maandenlang was er onder de bezielende leiding van dirigent Mari van Gils gerepeteerd om een optimaal resultaat neer te zetten. De voornamelijk jonge muzikanten, uitkomend in de  5e divisie, mochten al vroeg het podium op om hun muzikaliteit te laten horen. Na het inspeelwerk Where Eagles Soar volgde het verplichte werk Anjin, Blue Eyed Samurai waarna het optreden werd afgesloten met Accretio.  Het orkest haalde het maximale uit het optreden, wat door het in groten getale meegekomen publiek uit Son en Breugel werd beloond met een grandioos applaus. Daarna was het wachten tot de bekendmaking van de punten. De jury waardeerde het eerste werk met 81.17 punten en het tweede werk met 82.17 punten. Gemiddeld kwam het orkest daarmee uit op 81.67 punten wat goed was voor een eerste prijs. De jury prees vooral de mooie klank en het enthousiasme van de muzikanten. Voor de opleidingsharmonie was het de eerste keer dat ze meededen aan een officieel bondsconcours en de eerste prijs was dan ook een zeer mooi resultaat. Dit werd later op de middag bij terugkomst in het Vestzaktheater nogmaals benadrukt door voorzitter Henk Hulsen, die aangaf zeer trots te zijn op de muzikanten en de dirigent. De jeugd heeft de toekomst en bij Pro Honore Et Virtute zit dat wel goed.

Opleidingsharmonie gaat op concours

17 november 2015

Aankomende zaterdag is het zo ver. Na maandenlang oefenen zal de opleidingsharmonie deelnemen aan het bondsconcours in IJsselstein. Bij zijn aantreden heeft dirigent Mari van Gils de wens geuit om op concours te gaan met de jeugd, om ze kennis te laten maken met dit fenomeen en om ze te leren wat het inhoudt om een muziekwerk helemaal af te werken. Het bestuur vond dit een prima plan en ook bij de leden was er voldoende draagvlak. Er werd ingeschreven voor het concours in IJsselstein op 21 november. De laatste maanden hebben de 41 muzikanten hier met veel enthousiasme hun schouders onder gezet en hard gewerkt om een goed resultaat neer te zetten. Onder de bezielende leiding van Mari is er flink gerepeteerd op de donderdagen en enkele extra repetities in het weekend, waarbij de diverse stukken tot in de puntjes zijn afgewerkt, met special aandacht voor klank en stemming. Als inspeelwerk zal het orkest Where Eagles Soar then gehore brengen. Het verplichte werk is Anjin, Blue Eyes Samurai en als keuzewerk is gekozen voor Accretio. Drie hele verschillende maar mooie en insprirerende stukken. Het orkest komt uit in de 5e divisie en zal dan ook vroeg op de dag al het podium betreden.

Het optreden in het Fulcotheater in IJsselstein begint aankomende zaterdag om 10.30 uur. De uitslag staat gepland voor 12.30 uur. Iedereen die het orkest wil komen aanmoedigen is van harte welkom. Na afloop worden dirigent en muzikanten ontvangen in het Vestzaktheater en wordt er geproost op een hopelijk fantastisch resultaat. 

Pages